Taner Ulutaş

Yazın sıcağında kışın soğuk günlerinde yağmur çamur demeden arızalara anında müdahale eden, bunun yanı sıra arazide çalışıp, üretimin aksamaması için çaba gösteren,  Kıb-Tek çalışanlarının mesailerine yönetim kısıtlamalar getirdi.

MÜDÜRE MAKAM ARACI ÇALIŞANA EK MESAİ KESİNTİSİ

Arazide çalışanlara kısıtlama getirilirken, müdüre makam aracı alınmasına ve masa başında çalışan yönetime yakın bazı kişilerin evinde bilgisayar başında bile çalışırken mesai yazmasına kurum çalışanlarının bir bölümü tepki gösteriyor.

Kıb-Tek’te mesailer dâhil birçok harcamalara yönelik kısıtlama getirilirken, bu kısıtlamaların dışında tutulan Genel Müdüre makam arabası alınmasına da tepkiler büyüyerek devam ediyor.

KURUM İÇİNDE ÇİFTE STANDART

Elektrik Dairesi çevrelerinden bir kaynak yaptığı açıklamada, “bizim buralarda yaşananlara hayret etmemek mümkün değildir. Bir taraftan kurum maddi açıdan sıkıntıdadır denilerek meydana gelen arızalara müdahale eden, arazide görev yapan arkadaşlarımızın ek mesailerine kısıtlama getirilirken, bir diğer taraftan müdür makam aracı alıyor. Vatandaş uzun süreli elektriksiz kalmasın diye arızalara anında müdahale etmeye çalışan arkadaşların yanı sıra elzem görevlerde çalışanların ek mesailerine kısıtlama getirilirken masa başında hatta evinde bilgi sayar başında iş yaptığı gerekçesi ile bazı arkadaşların ek mesailerine dokunulmamasına da hayret ediyoruz” dedi.

MÜDAHALE EDECEK BİR ALLAHIN KULU HÜKÜMET YETKİLİSİ YOK

Ayni kaynak açıklamalarına devamla, “bir otele 9 milyon indirim yapılırken. Kurumda şaibeli işlerin olduğu yönünde ciddi iddialar olurken. Bu işlere müdahale edecek bir hükümet yetkilisinin olmaması da şaşırtıcıdır. Başbakan burada yaşananlara bizim gibi bakarken, birileri burada krallığını ilan etmiş durumda. Yazık hemde çok yazık. Müdür makam aracı alırken, iki kuruş ek mesai alan arkadaşların ek mesailerine göz dikilmesi ise hepsinden daha acı” ifadesinde bulundu.