Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, mukavemetçi mücahit Muhittin Güven’in vefatının 40’ıncı gününde Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenledi.

Bazı aile yakınları, Dernek mensupları ve silah arkadaşlarının da katıldığı törende, Güven’in kabrine çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve dua okundu.

Dernek Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar törende yaptığı konuşmada, Lefkoşa Sancağı’nda görev yapan Muhittin Güven’den “TMT’nin önde gelen isimlerinden” olarak bahsetti.

Cenaze töreni erken yapıldığından Dernek olarak vefa borcuğu ödeyemediklerinin kaydeden Bayar, “40’ıncı gününde ona olan vefa borcumuzu ödemek üzere bulunuyoruz” dedi.

BORA: "VEFADA ASLA GERİ KALMAYIZ"

Kıbrıs TMT Derneği Başkanı Yılmaz Bora da yaptığı konuşmada, TMT mensuplarının kendilerini adadıkları davadan hiçbir beklentilerinin olmadığını, Güven’in oğluna “öldükten sonra hiçbir şey yapılmasın” şeklindeki vasiyetini eski TMT mensupları olarak kendilerinin de evlatlarına yaptığını söyledi.

Derneğin Muhittin Güven’e karşı vefasızlık yaptığı şeklinde sosyal medya ve basında yer alan değerlendirmeleri esefle karşıladığını belirten Bora, “Konu yanlış aksettirildi...Sanki bir vefasızlık yaptık...TMT  saflarında görev yapmış insanlara vefasızlık olamaz, hata olabilir, kusur olabilir, eksikler olabilir ama vefada asla geri kalmayız” dedi.

Kerim Güven ise kardeşinin kendisine söylediği “Teşkilata sessiz ve gizli girdik sessiz ve gizli olarak ayrılacağız” ifadeleri hatırlatarak, cenazede bu vasiyet üzerine tören yapılmadığını söyledi.

TMT kurucularından Mehmet Can ise Güveni’i “saygın ve zeki” olarak tanımladı.

Silah arkadaşlarından Halil Paşa ise Güven ile TMT dönemlerine ait anısını paylaştı ve Güven’in işletmesinin TMT için “sabit posta” olduğunu söyledi.

Oğlu Hüsnü Güven ise düzenlenen törenden dolayı herkese teşekkür etti.