Hüseyin Çiçek

Sorunlarla boğuşan Gazimağusa’ya bağlı Güvercinlik köyünde 59 kişiye 6 yıl önce verilen kırsal kesim arsalarına hala altyapının götürülmemesi muhtar  Tufan Zararsız’ı isyan noktasına getirdi. 

“Evlenen gençler ya ailelerin yanında kalıyor, ya da köyü terk ediyor”  diyen Muhtar Zararsız, devletin Güvercinlik köyünün sorunlarına karşı ilgisiz kalmasından yakındı. 

"İHTİYAÇLI OLANLARA DEĞİL TORPİLİ OLANLARA ARSA DAĞITILDI"

Köylerinde bir çok yeni evli çiftin kirada oturduğuna dikkat çeken Zararsız, dağıtılan arsaların ihtiyaçlı olanlara değil, torpili olanlara veya partili kişilere dağıtıldığını iddia ederek “Bunu da ıspatlamaya her şekilde hazırız” dedi. 

Köyde 381 kişinin arsa ihtiyacı olduğunu söyleyen Zararsız, partili olmayan kişilere vatandaş gözüyle dahi bakılmadığını iddia etti. 

5 KM YOLUN SADECE 800 METRESİNİ DÜZELTTİLER

Köylerinin girişinde bununan 5 kilometrelik yolun sadece 800 metresinin düzeltildiğini ve adeta köylü ile dalga geçildiğini anlatan Zararsız, ilgili yolun 14 tane köye gitmek için kullanıldığını söyledi. 

Korkuteli ve Paşaköyde mandıra yollarının tamamen asfaltlandığını ancak 14 tane köye giden yolun sadece 800 metresinin düzeltildiğini belirten Zararsız, “bir de iş yapmış gibi övünüyorlar, bu köyde benim dediğim olmasın diye herşey yapılıyor, yetkililerden randevu istiyoruz randevu bile vermiyorlar, yarın da gelip oy isteyecekler” şeklinde konuştu.