Sinema ve Televizyon Bölümü tarafından organize edilen söyleşide öğrencilere bilgiler veren Murat Şeker, gelecekte kendisiyle meslektaş olma potansiyeline sahip dinleyicilere sektörün en büyük açıklarından bahsetti: ‘’Herkes yönetmen olmak istiyor. Yönetmen olmak çok kolay bir işmiş gibi, fakat şuan sektörümüzde eğitimli ışık şefi, kostümcü, kuaför yok. Sanat yönetmenliği ve sanat ekibinde büyük bir boşluk var’’ ifadelerini kullandı.

Kendini liberal ve bağımsız olarak tanımlayan Murat Şeker, kendisine yönlendirilen sorulara cevap verirken idolünün yönetmen Metin Erksan olduğunu dile getirdi. Şeker, sinemanın cesaret işi olduğunu belirtirken asıl amacının ise halkın söylemek isteyip de söyleyemediğini yada söylemeye akıl edemediğini iletmek olduğunu aktardı. Artık gelişen teknolojiyle herşeyin daha çok kolaylaştığını ama aslında bütün meselenin bu işi neden yaptığınız ve yaparken farkınızı nasıl gösterdiğiniz olduğunu vurgulayan Şeker, aynı zamanda gelişen teknolojinin işimizi kolaylaştırmakla beraber yeni neslin tehlikesi haline geldiğini de kaydetti.

Şeker, “Yeni nesil malumatlarla fikir oluşturuyor. Artık herhangi bir bilgiye Google’dan kolaylıkla ulaşabilirsiniz fakat onun neden ve nasıl olduğunu araştırmıyorsunuz. Bilgiye heran ulaşabileceğini zannetmek sizi gizli cahil bırakabilir. Veriler işlendiğinde bilgiye dönüşür.’’ açıklamasını yaptı.

13 yıllık kariyerinde 13 film yöneterek, 7 filmin yapımcılığını ve 10 filmin senaryosunu üstlendipini aktaran Şeker, ayrıca 2’si kendi filmi olmak üzere toplamda 3 filmde rol aldığını vurguladı. Başarılı geçen kariyer yıllarının aksine üniversite hayatında hiçbir zaman “örnek öğrenci’’ olmadığını dile getiren Şeker, liseden mezun olduktan sonra 3 sene boyunca İstanbul Üniversitesi, İktisat Bölümü’nde eğitim almasına rağmen sinemadan uzak kalmadığını ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne 2 başarısız başvurudan sonra 3. kez şansını deneyerek Sinema ve Televizyon Bölümü’ne geçiş yaptığını bildirdi.  Üniversiteden toplamda 13 sene sonra mezun olduğunu aktaran Şeker, ilk uzun metraj filmini yaptığında henüz öğrenci olduğunu ve filmi Antalya Altın Portakal Festivali’nde yarıştığını dile getirdi.  Okulun kendisi için daima ikinci planda kaldığını ve bu yüzden problemler yaşadığını itiraf eden Şeker, başarısını sektördeki girişkenliğine ve organizatör kabiliyetine bağladı.  Konuşmasının sonunda Murat Şeker’e, Sinema ve Televizyon Bölüm Başkan Doç. Dr. Bahire Özad tarafından günün anısına lefkara işi pano takdim edildi.