Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan,  üst düzey yöneticilik ve müşavirlikle ilgili yapılan çalışmada “hoş olmayan  bir takım şeyler olduğunu ve  ayrımcılığa gidildiğini” ileri sürerek,  “Kaş yapayım derken göz çıkartılmamalıdır” dedi.

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan yaptığı yazılı açıklamada, taraflı olarak bazı müşavirlerin ayrıldığının ve ayrımcılığa gidildiğinin gözlemlendiğini,  bu durumun da kamuoyundan tepki topladığını savunarak,   hükümet yetkililerinin tasarıyı tekrar gözden geçirmesi  gerektiğini ifade etti.

“MAHKEMEDEN DÖNER”

"5 yıl kesintisiz çalışan, 2 yıl kesintisiz çalışanlar" şeklinde sınıflandırma yapıldığını kaydeden  Atan,  "Şu an iki üç yıl doldurmalarına 2-3 ay kalanlara tekrar eski görevlerine döndürme gibi girişimde bulunulmaktadır. Bunun hukuksal zeminde mahkemeden döneceği aşikardır.  Bununla ilgili yapılacak çalışmalarda bizim de savunduğumuz gibi müşavirler kalkacak, ancak bu içeridekilerin haklarına halel gelmeyecek şekilde olmalıdır” dedi.

Yapılanların adil olması gerektiğini kaydeden Atan, “ Görevdeki arkadaşlar yasa ile göreve gelmiştir. Burada hemfikir olduğumuz konu müşavirliğin kaldırılmasıdır. Ama kimsenin de hakkına halel gelmemeli. Aksi durumda itiraz  ederek gerekli mercilere başvuracağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

Verimlilikle ilgili hükümete güvencelerinin tam olduğunu ifade eden Metin Atan,  hükümetin   başlangıç olarak  güven verdiğini ancak  bazı dairelerde ve bakanlıklarda aymazlıklar gözlemlediklerini ifade etti.

7 Ocak seçimlerinde milletvekili adayı olan ve 8 Ocak’ta izni biten Tarım Bakanlığı'nda çalışan bir şahsın  işe gelmemekte direttiğini ve sahte raporlar düzenleyerek  yurt dışına gittiğini iddia eden Atan,  hiç kimsenin yasaların üzerinde olamayacağını belirtti.

Bu konuyu bir sendikanın haklıymış gibi savunduğunu  ve 'mobbing uygulandı'  diye bakanlığa yazı yazdığını ifade eden Atan,  Kamu Hizmeti  Komisyonu’nun  gerekli tedbirleri alması, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali’nin de gerekli soruşturmayı yapması gerektiğini ifade etti.