Yeni Bakış gazetesinden Deniz Abidin'in haberine göre; Lapta Belediyesi’nin yayın organı Lapta Express’te Yeni Bakış’ın İçişleri Bakanı Kutlu Evren’le ilgili 5 Aralık’ta manşetten verdiği haberi yayınlanınca UBP karıştı. Haberde İçişleri Bakanı Kutlu Evren’in 18 aylık icraatları tek tek sıralanırken, bakanın görev süresi boyunca koltuğunu korumak için birçok şaibeli işe imza attığına vurgu yapıldı.

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy’un ricası üzerine Lapta Express’te yayınlanan haberin ardından UBP içinde büyük tartışmalar yaşanmaya başlandığına vurgu yapılırken, Namsoy gibi UBP’nin deneyimli isimlerinden birinin kendi partisinden bir bakanla ilgili böyle bir yayını nasıl yaptığı konuşuluyor.

“Bakan Evren aleyhine kampanya yürütülüyor”

Yeni Bakış, konuyla ilgili görüşlerine başvurmak istediği Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy’a gün boyu ulaşamazken, haberin yayınlanmasının ardından Namsoy’a partiden büyük baskı yapıldığı ifade edildi. 

Konuyla ilgili Yeni Bakış’a konuşan bir kaynak, 7 Ocak seçimlerine giderken parti içindeki kavganın büyüyerek devam ettiğini belirtti. Söz konusu kaynak, Fuat Namsoy’un bölgede İçişleri Bakanı Kutlu Evren aleyhine ciddi bir kapmanya yürüttüğüne dikkat çekerek, “Yeni Bakış’tan iktibas edilip Lefke Express’te yayınlanan haber de bunun en büyük göstergesidir” dedi.  

“UBP’de iktidar kavgası sürüyor”

UBP’deki kavganın Girne bölgesinde olduğu gibi Lefkoşa, Mağusa ve Güzelyurt’ta da tüm hızıyla devam ettiğini belirten kaynak, “ Güzelyurt’ta Ali Pilli-Kemal Dürüst iktidar kavgası, Gazimağusa’da Atun, Saner ve Resmiye Eroğlu arasındaki iktidar tartışması, Lefkoşa’da ise Hüseyin Özgürgün’ü yemek için çok büyük dolaplar dönmekte” diye konuştu.   

Kaynak 7 Ocak seçimlerinde tüm adayların ayrı ayrı kendine çalıştıklarına dikkat çekerek, “UBP’de bu işler çok normal, bu partide biz yok ben var, bu seçimde de bu politika geçerliliğini koruyacak, yani herkes birbirin