Havadis'ten Devrim Demir’in haberine göre, Bonzai ve kokain’den daha zararlı olduğu uzamanlar tarafından açıklanan ve Güney Kıbrıs’ta oldukça yaygınlaşan “kristal amfetamin” isimli sentetik uyuşturucu madde ile önceki gün ülkeye giriş yapan Romanyalı 20 yaşındaki Andre Theodorz, gerçekleşen operasyonda tutuklandı.

600 gram Amfetamin uyuşturucu maddeyi Ercan’dan ülkeye sokmayı başaran Rumen kadını ihbar tutuklattı.

Tasarrufundaki yarım kilodan fazla uyuşturucu madde ile dün sabaha yakın 02.40 sıralarında Beyarmudu Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan Theodorz, operasyon sonucu yakalandı.

Yapılan ilk sorgulamada işlediği suçu itiraf eden zanlı, tutukluluk talebiyle dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkeme, zanlının ilk aşamada 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Uyuşturucu iç çamaşırından çıktı 

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hasan Selvili, zanlının 11 Ağustos tarihinde Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yaptığını öğrendiklerini ve dün sabaha yakın tasarrufundaki uyuşturucu madde ile Kuzey’den Güney’e geçeceği bilgisini aldıklarını kaydetti.

Selvili, Beyarmudu Sınır Kapısı’nda pusu görevi yapan polis ekipleri tarafından zanlının saat 02.40 sıralarında tespit edildiğini söyledi.

Zanlının üst aramasında giymekte olduğu sutyenin her iki kısmında siyah ince çoraba sarılmış 600 gram Amfetamin ele geçirildiğini ifade eden Selvili, yapılan sorgulamada söz konusu uyuşturucu maddeyi Ercan Havalimanı’ndan ithal ettiği yönünde ifade verdiğini belirtti.

Soruşturma sürüyor

Soruşturmanın çok yeni olduğunu, alınan emarenin hafta sonu olması nedeniyle analize gönderilmediğini kaydeden Selvili, alınması gereken ifadeleri olduğunu belirterek zanlının ilk aşamada 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.