Yeni Bakış gazetesinde yer alan Eniz Orakcıoğlu'nun haberine göre; polis mensupları, Cumhuriyet Meclisi’nin yeni yasama yılına başlamasıyla birlikte tavan yapan yasa beklentileri, Ocak 2018’de erken seçim kararı umutları yerle bir etti.

Polis mensupları, yaklaşık  1 yıldan beri 1987 yasasındaki mağduriyeti ortadan kaldırmak için çalmadığı kapı kalmadı.  1987 yılında yürürlüğe giren yasa çerçevesinde 25 yıl üzerinden emeklilik hakkını kazanan bir polis mensubunun emekli olduktan sonra 55 yaşına kadar maaş almasını engelleyen düzenleme, polis mensuplarını hem maddi hem de manevi zararlara uğratıyor.

Destek aldılar icraatı seçim engelledi

1 yıllık süre zarfında mecliste temsil edilen partilerden talepleri konusunda destek sözü alan polis mensupları meclisin yeniden yasama yılına başlamasının ardından yasanın görüşülmesini beklerken, bir anda erken seçim bombası patladı.  

Akıncı özel birim sözü vermişti

Bu arada, Siyasi partilerin polis mensuplarına yasa konusunda verdikleri destek sözünün yanında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da seçilmesi durumunda Polisle ilgili bir birim oluşturacağı sözü verdiği ortaya çıktı. Cumhurbaşkanın bu sözüne karşın göreve başlamasının üzerinden 2 buçuk yıl geçmesine rağmen tek bir adım atmadığı belirtildi.

Erken emekliliği tetikledi

Bu arada, Yeni Bakış’ın elde ettiği bilgilere göre, yasa konusunda yaşanan hayal kırıklığının polis teşkiletında erken emekliliği tetikleyeceği belirtildi. Uzun zamandan beri yasanın değişmesiyle mağduriyetlerinin giderileceğine inanan polis mensuplarının bu sürpriz gelişme karşısında  umutlarını tamamen yitirerek emekliye ayrılacakları kaydedildi.

Polis isyanlarda

Öte yandan polisin başta yasa olmak üzere yaşadığı birçok sorun karşısında isyan noktasına geldiği çalışanların sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla dikkat çekiyor. Geçtiğimiz günlerde bir polis mensubu “Biz gugo muyuz” şeklinde bir paylaşımıyla büyük ilgi uyandırmıştı. Benzeri bir paylaşım da bu kez  bir başka polis mensubu tarafından  “POLİSLERDEN ÜZÜCÜ HABER”başlığı altında sosyal medya aracılığıyla sisteme karşı olarak paylaşıldı.