Lefkoşa’da şehir içinde dün trafiğin yoğun olduğu saatlerde 27 yaşındaki kadın sürücü kırmızı ışıkta durmayarak, dehşet saçtı.

Kırmızı ışığı fırsat bilen üç yaya, yolu karşıdan karşıya geçmeye çalıştığı esnada Gizem Galipoğluları’nın kullanımındaki aracın çarpması ile savruldu.

Çarpmanın etkisiyle yola savrulan yayalar, kırmızı ışıkta bekleyen başka araçların üzerine çarptı.

Bir anda savaş alanına dönen yolda yaralıları kurtarmak için herkes seferber oldu.

Yaralılara ilk müdahale kazanın olduğu bölgede bulunan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli polis ekipleri tarafından yapıldı.

Dakikalar içinde olay yerine çağrılan ambulanslar, yaralıları hastaneye kaldırılırken, kazaya sebebiyet veren kadın sürücü şoka girdi.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan yayalardan 18 yaşındaki Abdul Rahman Murad yaşamını kaybederken, Maen Al Soboh ve Khaldoon Ragheb’in durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kırmızı ışıkta durmadı felaket oldu

Havadis gazetesinden Devrim Demir - Hasan Düzgün, Star gazetesinden Suna Erden'in haberinde yer alan bilgilere göre; Yenişehir Atatürk Caddesi üzerinde dün saat 18.30 sıralarında meydana gelen feci kazada sürücü Gizem Galipoğluları’nın yönetimindeki ME 766 plakalı salon aracı ile kırmızı ışıkta beklemeden geçtiği öğrenildi.

Yolu yaya olarak geçmeye çalışan 3 yabancı uyruklu kişi ise, araç çarpması sonucu kırmızı ışıkta bekleyen CN 188 ve KB 859 plakalı aracın üzerine savruldu.

İlk müdahale narkotikten

Feci kazaya ilk müdahale ise bölgede bulunan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri tarafından yapıldı. Yararlıları kurtarmak için seferber olan polis ekipleri, olay yerine gelen ambulanslara yardımcı olarak yaralıları birlikte taşıdılar.

Karşı şeritteki arabanın üstüne düştü

Yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan, Abdul Rahman Murad, Maen Al Soboh ve Khaldoon Ragheb kırmızı ışıkta bekleyen CN 188 ve KB 859 plakalı aracın üzerine savruldu.

Hastanede öldü

Araç çarpması sonucu ağır yaralanan 18 yaşındaki üniversite öğrencisi, Abdul Rahman Murad yapılan tüm müdahalelerle rağmen aldığı yaralara dayanamayarak kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetti.

Cihaz olmadığı için Gazimağusa'ya götürüldüler

Kaza sonucu ağır yaralanan her üç yaya önce Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Abdul Rahman Murad yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirirken, diğer yaralılar ise Lefkoşa Hastanesi'nde tomografi cihazının bozuk olmasından dolayı, tomografilerinin çekilmesi için Gazimağusa Hastanesi'ne sevk edildi. 

Yaralıların durumu ağır

Aynı kazada ağır yaralanan Maen Al Soboh ve Khaldoon Ragheb isimli kişilerin durumlarının ise ağır olduğu öğrenildi.

Görgü tanıkları dehşeti anlattı

Kaza sırasında bölgede olan sürücüler dehşet anını Havadis’e anlattı. “Kız ışıkta durmadı. Geçler Günerin Yeri tarafından gelip polise doğru gidiyordu. Beyaz Mercedes yol ortasında üçüne birden çarptı. Gençlerden biri havada uçarak yan şeritte duran arabanın camına vurup yere düştü” diyen görgü tanığı, araç sürücüsünün de kaza sonrası şok geçirdiğini anlattı.  Diğer bir görgü tanığı, kazaya neden olan kızın süratli olduğunu öne sürdü ve “ Gençlere çarptı ve 20-30 metre sonra durabildi” dedi.

Mühendislik öğrencisiydi

Mercedes aracın sürücüsü Gizem Galipoğulları gözaltına alınırken, kazada yaşamını yitiren Murad’ın Filistin asıllı Suriye uyruklu olduğu ve Yakın Doğu Üniversitesi’nde Mühendislik Fakültesinde eğitim gördüğü öğrenildi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlatırken, sürücünün bugün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılacağı belirtildi. 

Öğrenciler ölüyor

Murad’ın yaşamını yitirmesiyle Lefkoşa bölgesinde son altı günde trafik kazası sonucu yaşamını yitiren öğrencisi sayısı iki oldu. 15 Ekim Pazar günü Hamitköy’de yaşanan kazada motosikletin çarpması sonucu 22 yaşındaki UKÜ öğrencisi Alper Söyek’te yaşamını yitirmişti.