Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Dursun Oğuz, BRT Sabah Haber’e konuk olarak, erken seçim konusunda değerlendirmede bulundu…

Oğuz, Ulusal Birlik Partisi ve Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin konuyla ilgili tavırlarını daha önce ortaya koyduklarını, Demokrat Parti’nin de dün akşam seçim tarihine hazır olduğunu açıkladığını söyledi.

Seçim ve Halk oylaması Yasası’nın yarın ilgili komitede görüşülmesi ile sürecinbaşlamış olacağını ifade eden Oğuz, “Komiteye yarın öneri verilirse, gündeme alınacak ve 7 Ocak tarihi netleşecek. Öneri komiteden sonra da Genel Kurul’a gidecek” dedi.

Komite başkanının öneriyi Cuma günü de gündeme alabileceğini kaydeden Oğuz, önerinin yarın görüşülmesi durumunda, Pazartesi günü Meclis’te ele alınacağını anımsattı.

Oğuz, seçim yasaklarının, Meclis görüşmesinden 48 saat sonra başladığını da hatırlatarak, “Ancak Pazartesi görüşülür ve seçim yasağı Çarşamba günü başlarsa, seçim Aralık ayı içinde olur. Bu nedenle 7 Ocak’a göre bir tarih belirlenecek. Bunun için de üzerinde anlaşılan seçim tarihinden geriye doğru bir hesap yapılacak” dedi.

"SEÇİM ÖNCESİ İSTİHDAMLAR YAPILMADI"

Bütçeyle ilgili soruları da yanıtlayan Oğuz, partisinin hiçbir zaman seçim icraatı yapma niyeti olmadığını ifade ederek, eski dönemlerde seçim öncesi istihdamlar yapıldığını anımsattı.

Oğuz, seçimlerin Nisan 2017’de yapılması durumunda bütçenin geçmiş olacağını, ancak icraatların yine aksayacağını kaydederek, seçimlerin bitmesiyle kesintisiz bir 4 yıl geçirilebileceğini söyledi.

"ERKEN SEÇİM BÜTÜN PARTİLERE FAYDA SAĞLAR"

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın bütçeyle ilgili söylemlerini doğru bulmadığını vurgulayan Oğuz, erken seçimin bütün siyasi partilere fayda sağlayacağını belirtti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi ile seçimlere ilişkin hiçbir temasları olmadığını da dile getiren Oğuz, tüm diyalogların basın üzerinden gerçekleştiğini anlattı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun, süreçle ilgili herhangi bir çekince koyması durumunda gereğine bakılacağını kaydeden Oğuz, “Basım veya teknik bir sıkıntı olmaz, altyapı eksikliği olursa da karşılanacak” dedi.

"SEÇİME EN HAZIR PARTİ BİZİZ"

Oğuz, Ulusal Birlik Partisi’nin hedefinin ‘tek başına iktidar’ olduğunu ifade ederek, seçime en hazır partinin kendileri olduğunu söyledi.

Son yapılan seçim anketine göre UBP’nin önde olduğunu da kaydeden Oğuz, seçimlerde esas hedefin, demokrasi ve ülke siyaseti adına en yüksek katılım olması gerektiğini belirtti.

Dursun Oğuz, UBP – CTP hükümetinin reform hükümeti olması umudu ile kurulduğunu ancak yürümediğini de anımsatarak, ardından DP ile koalisyona gittiklerini kaydetti.

"13'ÜNCÜ MAAŞLARIN ÖEDENECEK OLMASI MARİFET DEĞİL"

13’üncü maaşlarla ilgili olarak da konuşan Oğuz, “13’üncü maaşların ödenecek olması bir marifet değil. Elde imkan varsa halka kolaylık yapılması lazımdır. Ancak eskiden yapılan bazı icraatlar halkı devletten soğutuyordu” dedi.

Elektrik ve su konularının olmazsa olmaz olduğunu, genç nüfusu ülkede tutmak için de iskan tedbirleri alarak kırsal kesim arsaları dağıttıklarını ifade eden Oğuz, tarım çalışmaları, sosyal güvenlik ve sağlıktaki gelişmeleri de değerlendirdi.

Genel Sekreter Oğuz, eğitim ve sağlıkta yeni düzenleme yapılması durumunda halkın refahının da artacağını kaydetti.

"DP İLE UYUM SORUNU YAŞAMADIK"

Demokrat Parti ile bugüne kadar uyum sorunu yaşamadıklarını, seçim tarihinin ise ayrı bir olay olduğunu vurgulayan Oğuz, seçim sonrası oluşacak tablonun bugünden kestirilmesinin mümkün olamayacağını belirtti.

Oğuz, “Siyasal çoğunluk ve aritmetik bilinmeyen bir denklem. UBP ülkeyi yönetmeye taliptir. Herkes herkesle görüşebilir. Biz herkese aynı mesafedeyiz. Son güne kadar da görevimizin başında olacağız” dedi.