Lefkoşa-Kermiya yolunda önceki akşam yaya’ya çarparak ölümüne sebep olan araç sürücüsü zanlı Neşe Başkan tutuklanarak dün mesai saati bitiminden sonra mahkeme huzuruna çıkarıldı. Zanlı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Trafik şubesinde görevli polis çavuşu Yaşar Akıner olayla ilgili bulguları aktardı. Arkıner, 17 Mart 2015 tarihinde Lefkoşa’da Citroen ışıklarından Metehan’a doğru JH 365 plakalı aracı ile seyreden Neşe Başkan’ın dikkatsizlik sonucu yaya olarak kuzeyden güney istikametine doğru yolu yaya olarak geçmeye çalışan Fatih Dudu’ya aracının ön sağ kısmı ile çarptığını söyledi. Akıner, çarpmanın etkisi ile Dudu’nun orta refüje savrulduğunu ve yaşamını yitirdiğini belirtti. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Akıner, davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını ve madde 5 altında ehliyetine el konulmasını talep etti.

Zanlı avukatı Hasan Esendağlı, kazaya dair olgulara bakıldığında müvekkilini suça bağlayıcı bir husus olmadığını ancak teminat şartlarına itiraz etmediklerini söyledi. Esendağlı, ehliyetin iptaline ilişkin başvurunun ise ileri bir tarihte yapılmasını talep etti.

mahkeme-olumlu-kaza-1.jpg

Yargıç Meltem Dündar, zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile iki kefilin imzalayacağı 100’er bin TL kefalet senedi ve yurtdışı çıkış yasağı ile zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi. Yargıç, ehliyetin iptaline ilişkin başvuruyu ise 20 Mart tarihine erteledi.