Devrim Demir

Girne-Alsancak çevre yolunda Şubat ayında dikkatsiz ve alkollü bir şekilde araç kullanarak kaza yapan ve aracında yolcu olarak bulunan 43 yaşındaki Yusuf Temli’nin ölümüne neden olduğu gerekçesi ile yargılanan 30 yaşındaki Recep Tuzluca hakkındaki karar dün açıklandı.

9 aydır hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekleyen Recep Tuzluca, başkanlığını Melek Esendağlı’nın yaptığı Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seran Bensen huzuruna çıkarıldı.

Tuzluca, mahkeme heyetinin oy birliği ile verdiği kararla 3 yıl hapse mahkûm edildi.

7 davadan da suçlu bulundu

Recep Tuzluca, “dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme neden olma, alkollü araç kullanma, aşırı sürat” suçları başta olmak üzere 7 davadan yargılanarak suçlu bulundu.

13 Şubat tarihinden bu yana cezaevinde yargılanmayı bekleyen sanık, Melek Esendağlı başkanlığında Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seren Bense’ndan oluşan heyetin oy birliği ile verdiği kararla 3 yıl hapse mahkûm edildi.

Kararda, 6 Şubat 2015 tarihinde saat 03.00 sıralarında sanık Recep Tuzluca’nın yönetimindeki EF 940 plakalı araçla Alsancak istikametine doğru seyrettiği sırada, Girne Amerikan Üniversitesi çemberine aşırı süratli ve dikkatsizce giriş yapması sonucu direksiyon hâkimiyetini kaybettiği, banket dışına çıkarak toprak sete çarpıp kaza yaptığı belirtildi.

Kaza sonucu aracın arka koltuğunda yolcu olarak bulunan Yusuf Temli’nin yaşamını yitirdiği, araç sürücüsü Recep Tuzluca ve aracın ön koltuğunda yolcu olarak bulunan Osman Tabak Hazarların ise yaralandığı ifade edildi.

Soytaç: Kazalar toplumsal acılara neden oluyor

Sanık hakkında verilen kararı okuyan Yargıç Murat Soytaç, meydana gelen kazanın ardından sanığın tutuklandığını ve yargılanmak üzere cezaevine gönderildiğini anımsattı.

Meydana gelen kazada sanığın “dikkatsiz”,”ihmalkar”, “süratli” ve “186 promil alkollü” olduğunu ifade eden Soytaç, son zamanlarda trafik kazalarının oldukça yaygınlaştığını, toplumsal acılara neden olduğunu dile getirerek, sanığın dikkatsiz, ihmalkâr davranarak ölüme sebebiyet verdiğini kaydetti.

Soytaç, kaza ile ilgili tüm olguları değerlendirdiklerini ifade ederek sanığı yargılandığı 7 davadan 3 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.