Haberal Kıbrıslı gazetesinde yer alan habere göre; Mal sahibi Vakıflar idaresi ile Dome Otel’i işleten şirket arasındaki 10 yıllık sözleşmenin bitimine az bir zaman kaldı, konuyla ilgili olarak basında yapılan yayınlarda artış görülürken birçok soru yanıt bekliyor.

2008 Yılında CTP Hükümeti görevdeyken ve CTP‘nin atadığı Yönetim Kurulu ve Genel Müdürü Vakıflarda görevdeyken, ihaleye çıkmadan Dome Otel eski bir CTP milletvekili olan Bayram Karaman’ın başkanlığını yaptığı Dayanışma Turizm Ltd.’e “kar ortaklığı” sözleşmesi ile verildi.

İşletme Mukavelesine göre net karın % 30 Vakıflara , % 30 Dayanışma  Turizm Ltd.’e ve % 40 yatırım amaçlar için ayrılır.

Anlaması imkansız bir şekilde Kıbrıs’ın en güzel yerindeki otel 10 yıl boyunca sadece %3 kar yaptı ve Vakıflara verilen kar payı günde 200- TL oldu. 10 yıl içinde her personele sadece 1,500 –TL kar payı verildi. Otel’e yapılan yatırımlar da çok yetersiz kaldı.

Özel olarak Vakıflar ve personel açısından çok başarısız bir dönem oldu ve otel gerekli tamirlerin yapılması için uzmanlar 35 milyon TL gerektiğini bildiriyor.

Vakıflar İdaresi’nin yasasına göre ihaleye çıkarak otelin gerekli tamirlerinin yapılması kaydıyla kiralanması en uygun seçenek olarak görülüyor.

Dome Otel meselesi ne olacak?

Mülk sahibi olan Kıbrıs Vakıflar İdaresi, otel işletmesinin kâr paylaşımı şeklinde değil, kiralama usulü üzere yürütülmesini isterken, otel işletmesi ise olayı milli bir mesele olarak lanse ediyor.

Ancak sözleşme süresinin 15 Mayıs 2018 tarihinde sona erecek olması, akıllara ‘milli mi, yoksa koltuk kaygısı mı?’ sorularını getirmiyor değil.

Günlerdir devam eden bu tartışmalara Başbakan Tufan Erhürman samimi bir yaklaşımla son noktayı koymuştu. Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin ilgili paylaşımlarını sosyal medya hesabından kaldırılması talimatını vermiş, taraflarla oturup konuşmak için zaman istemişti. Üzerinden henüz 24 saat geçmeden başbakanla aynı partiye mensup olan Hasan Ulaş Altıok, kişisel hesabından, “Birisi TC yetkililerine ve TC uşaklarına söylesin, Dome Otel satılık değildir,” şeklinde çok sert bir açıklama da bulundu.

Haberal Kıbrıslı olarak daha önce birçok soru sorduk ancak yanıt alamadık, sorularımıza yeni sorular eklerken, verilmesi gereken cevaplar da gün geçtikçe artıyor.

O halde ‘Dome Otel meselesi ne olacak?’ ana başlığı ile aşağıdaki soruları yöneltmek istiyoruz. İddiaların cevaplarını toplum merakla bekliyor…

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN >>>