Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin kuruluşunun 447’nci ve Kıbrıs Türk halkına devrinin 62’nci yıldönümü nedeniyle Vakıflar İdaresi ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde ortaokullar ve liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.Ortaokullardan 42, liselerden de 42 eserin katıldığı yarışmada dereceye girenler Milli Eğitim Bakanlığı’nda düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Vakıflar İdaresi Başkanı İbrahim Benter, törende yaptığı konuşmada Vakıflar İdaresi’nin iyilik temelinde sürdürdüğü çalışmaları anlattı. Benter, iyilik olgusunun Milli Eğitim müfredatına da konulması gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de, Kıbrıs Türk halkının, Atatürk’ün çizdiği yolda laiklikten ödün vermeden yaşamını sürdürdüğüne dikkati çekerek, ülkede var olan değerlerin korunarak ileriki nesillere aktarılabilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Halkın inanç ve değerlere sahip çıkmasının milli bir görev olduğuna işaret eden Özyiğit, bunu yaparken de bireysel değil toplumsal değerlerin öne çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Buna göre;

Ortaokullar kategorisinde birinciliği Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’ndan Esma Pekmezci, İkinciliği Türk Maarif Koleji’nden Nehir Karadağlı üçüncülüğü ise Yakın Doğu Koleji’nden Arda Tezer elde etti.

Liseler Kategorisinde ise birinciliği Güzelyurt Türk Maarif Koleji’nden İlayda Birbet Akacan, İkinciliği Yakın Doğu Koleji’nden Meryem Şensoy Tavukçuoğlu ve Üçüncülüğü de Türk Maarif Koleji’nden Melin Kayapınar kazandı.