Havadis'ten Gürsel Karagözlü'nün haberine göre, KKTC’de bir ilk olan bu uygulamanın sürdürülebilir olması için de LAÜ ve Lefke Belediyesinden destek bekleniyor.

Lefke Avrupa Üniversitesi  PDR son sınıf öğrencileri Abdurrahman Akkuş, Seher Kaval, Hatice Can, Tuğçe Erparun ve Hazel Emirdan’dan oluşan beş kişilik öğrenci grubu topluma hizmet projesi kapsamında “Durma Sende Oku “  sloganı ile LAÜ- Lefke şehir merkezi arasındaki beş adet otobüs durağına kitaplık yaptılar.

Öğrenci grubu adına açıklama yapan Abdurrahman Akkuş,  ikisi LAÜ yolunda, üçü de Gemikonağı – Lefke arasındaki otobüs duraklarına kendi imkânları ile 500 TL harcayarak kitaplık yaptırdıklarını söyledi.

Sekiz hafta sürecek olan bu projede yer alan kitaplıkları LAÜ yönetiminin bilgisi dâhilinde, Lefke Belediyesi’nden de izin alarak iki hafta önce bu duraklara yerleştirdiklerini söyleyen Akkuş, her duraktaki kitaplığa kurum, kuruluş, vakıf ve bazı gazetelerden temin ettikleri 20’şer kitap koyduklarını söyledi.

Bazı kitaplar çalındı

Zaman zaman duraklardaki kitapları kendilerinin kontrol ettiğini her Perşembe günü de hocalarının kendileri ile birlikte kontrol ettiğini anlatan Akkuş, maalesef bu iki haftalık süreçte bazı duraklardaki kitapların yerinden duyarsız kişi veya kişiler tarafından alındığını ve yerine tekrar getirilip konmadığını söyledi. Akkuş, sekiz haftalık projenin Aralık ayı ortalarında son bulacağını söyleyerek, bu projenin devam edebilmesi ve sürdürülebilir olması için LAÜ yönetimine ve Lefke Belediyesi’ne başvurarak şu anda yalnızca gündüzleri duraklarda kitap okunabildiğini ve geceleri de duraklarda kitap okunabilmesi için durakların ışıklandırılması için yardım talebinde bulunacaklarını anlattı.

Durakları kullananlara çağrı

Durakları kullananlara çağrıda bulunan Akkuş, okuyacaksanız kitapları alın, okuduktan sonra tekrar getirip yerine koyun ki başka kişilerde bu kitaplardan yararlansın. Evinlerinde, iş yerlerinde fazla kitabı veya kullanmadığı kitap olanlarında 05338612056 numaralı telefondan kendisine ulaşmalarını da isteyen Akkuş, tüm öğrencilerden ve halktan bu projenin sürdürülebilir olması için destek istedi.

Akkuş, kitaplık yaptırdıkları beş durağa öğrencilerin ve halkın dikkatini çekmek için de ” Durma sende oku”, ” Dikkat!! kitap okumak cahilliğinize zarar verebilir”, ” Kitap okumak cep telefonunuzun pil ömrünü uzatır”, ” Kitap eline, dünyayı sessize al”, ” Lütfen kitapları karıştırın” Kitapları al oku ve yerine koy”  sloganları yazdıklarını kaydetti.