Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Girne Kaza Mahkemesi’nde dün sabah kan donduran bir tutukluluk duruşması yaşandı. A.İ., isimli adam öz kızının şikayeti üzerine KKTC’ye giriş yaparken  taciz iddiasıyla tutuklanarak yargıç karşısına çıkarıldı.

Genç kız polise verdiği ifadesinde babası A.İ.’nin Şubat ayında kızını ziyaret için yine ülkeye geldiği ve zorla dudaklarından öperek bacaklarını okşayıp taciz ettiğini ön sürdü. A.İ.,  önceki gün ülkeye gelmeden kızına attığı mesajda da tacizlerine devam etti.

A.İ., mesajında öz kızına ahlaksız teklifte bulunması nedeniyle KKTC’ye giriş yaptıktan kısa bir süre tutuklandı.

Polis, zanlının üzerinde ve aracında yaptığı aramada ise cinsel gücü artırıcı jel ve hap ele geçirdi.

Yapılan sorgulamada ifade vermeyen zanlı, tutukluluk talebi ile dün sabah saatlerinde Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlının soruşturmanın selameti açısından 2 gün süreyle tutuklu kalmasına karar verdi.

Polis: Dudaklarından öptü

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Kader Çamlıbelli, A.İ.’nin  “Cinsel saldırı” ve “Cinsel taciz” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Kader Çamlıbelli, zanlının ülkede üniversite eğitimi için bulunan kızını görmek için Şubat ayında Diyarbakır’dan geldiğini ve 22 Şubat tarihinde saat 16.15 sıralarında Karaoğlanoğlun’da plakası henüz tespit edilemeyen kiralık araç içinde öz kızına cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi.

Çamlıbelli, zanlının  öz kızının yüzünü sıkarak dudaklarından öptükten sonra bacaklarını okşadığını kaydetti.

Mesajlar tiksindirici

Zanlının adaya gelmeden kızına mesaj attığını ifade eden Çamlıbelli, genç kızın polise giderek babası hakkında şikâyetçi olduğunu belirtti.

Soruşturmayı yürüten polis, zanlının kızının cep telefonuna , “Kıbrıs’a geliyorum, seni alacam, otele gideceğiz, seni otelin kuaförüne götürecem, iki sevgili olacağız, korkma yanımda soyunacaksın, beraber duş alırız ” demek suretiyle cinsel tacizde bulunduğunu söyledi.

Cinsel gücü artırıcı jellerle yakalandı

Polis memuru Kader Çamlıbelli, zanlının önceki gün Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yaptığını ve hava limanının park yerinde kiralık araçla çıkış yapmak isterken yakalandığını belirtti.

Çamlıbelli zanlının üzerinde ve aracında gerçekleşen aramada 4 adet cinsel gücü artırıcı hap, kadına yönelik cinsel isteği artırıcı ilaç ve üzerine cinsel isteği artırıcı döküldüğü düşünülen çikolata bulunduğunu söyledi.

Telefonundaki internet aramaları mide bulandırdı

Tüyleri diken diken eden tutukluluk duruşmasında polisin verdiği ifade ile mahkeme salonunda bulunanların kanı dondu.

Çamlıbelli, zanlının Ercan Havalimanı’nda tutuklandığını yapılan sorgulamada sessiz kaldığını kaydetti.

Zanlının cep telefonunda inceleme yaptıklarına da dikkati çeken Çamlıbelli, zanlının internet üzerinden birden çok ensest içerikli aramalar yaptığını ifade ederek bunları tek tek mahkemede okudu.

“Şahit varsa getirsinler”

Çamlıbelli, soruşturmanın devam ettiğini iki ayrı kişinin ifadesine başvuracaklarını belirterek zanlının bu aşamada 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polisin tutukluluk talebinin ardından söz hakkı alan zanlının rahat tavırları ise dikkat çekti.

Zanlı , “Ben kızımla gezersem bunda ne var? Şahit varsa getirsinler, evet cinsel gücü artırıcı hap kullanıyorum” şeklinde savunmasını yaptı.

Not: Mağdur kız öğrencinin kamuoyu önünde zarar görmemesi için haberde zanlının kimliği ve yüzü gizlenerek verilmiştir.