Atlas Global Hava Yolu Şirketi’nin Ocak ayı itibariyle Ercan – Antalya seferleri donduruldu, Ercan – İstanbul seferleri ise azaltıldı.

Kıbrıs Postası’ndan Cansu Yarışan'a konuşan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Fethi Özboğaç ise Antalya seferlerinin durdurulmasının ve İstanbul seferlerin azaltılmasının KKTC turizmini olumsuz yönde etkileyeceğini kaydetti.

UÇUŞLARIN DURDURULMASI VE AZALTILMASI EKONOMİYİ VE TURİZMİ OLUMSUZ ETKİLER

Atlas Global Hava Yolu Şirketi’nin Ercan – Antalya seferlerini durdurması, Ercan – İstanbul seferleri ise azaltması KKTC’nin ulaşımını ve turizmini olumsuz yönde etkilerken Turizm Bakanlığı’nın turizmi canlandırma ve geliştirme girişimlerini de olumsuz yönde etkileyecek pozisyona geldi. Ercan’dan Antalya’ya sefer yapan diğer hava yolu şirketleri ise Atlas Global Hava Yolu Şirketi’nin uygulaması nedeniyle arz – talep dengesi çerçevesinde uçak bileti fiyatlarını artırma yoluna gitti.

ÖZBOĞAÇ: “HER UÇUŞ KKTC TURİZMİ VE EKONOMİSİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Antalya seferlerinin durdurulması konusunda açıklamada bulunan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Fethi Özboğaç, söz konusu uygulamanın KKTC’ye ekonomik anlamda ve turizm alanında kayba uğratacağını kaydetti. Turizm adası olan Kıbrıs’ın için aksayan ve durdurulan her uçuşun Otelciler Birliği ve KKTC ekonomisi için zarara neden olabileceğini belirten Özboğaç, “Atlas Global Hava Yolu Şirketi’nin Antalya seferlerini yaz aylarında yeniden başlatacağını umuyoruz. Antalya turizm anlamında KKTC için önemli bir bölge, seferlerin durdurulması KKTC için büyük kayıp, her uçuş bizler için çok önemli. Bu uygulama nedeniyle Antalya’ya sefer yapan diğer havayolu şirketlerinin ise uçak bilet fiyatlarını yükseltmesi çok normal çünkü fiyatlar arz – talep dengesi üzerinden belirleniyor” şeklinde konuştu.