CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe “Lapta Marina ve Otel Projesi” başlıklı konuşma yaptı. Konuşmasıyla ilgili bakanın genel kurulda olmamasını eleştiren Özdenefe, “Lapta ihalesinde yaşananlar aslında son zamanlarda hızlandırılmış olarak her gün yüzümüze tokat gibi çarpan UBP zihniyetinin tipik örneğidir” dedi.

Ercan Havaalanı'nın işletme haklarıyla ilgili yaşananlara da değinen Özdenefe, ilgili tüm bakanlarla ilgili soruşturma önergelerini Meclis Başkanlığına sunacaklarını kaydetti.

Yatırımlarla ilgili konularda ne zaman eleştiri yapsalar, CTP zaten yatırım istemez sözleriyle karşılaştıklarını söyleyen Özdenefe, CTP’nin gelişmeyi desteklediğini ancak bunun yasa dışı işlemleri doğru kılmayacağını anlattı.

Kendilerinin de hazır bulunduğu “Lapta Marina ve Otel Projesi”yle ilgili danışma toplantısının ihale kararı alındıktan sonra yapılmasının kabul edilebilir olmadığını anlatan Özdenefe, ihalenin kime verildiğinin hala açıklanmadığını söyledi.

İhaleye sadece bir şirketin teklif verdiğinin açıklandığını, şirketin kim olduğunu sorduklarında cevap verilmediğini kaydeden Özdenefe, ilgili yasaya göre ihalenin kime verildiğinin 3 iş günü içinde yayınlanmak zorunda olunduğunu dile getirdi.

Lapta Belediye Meclisi üyesinden alınan bilgiye göre ilgili şirketin Taşyapı olduğunu dile getiren Özdenefe, sözleşmenin belediye meclisi üyelerine dahi gösterilmediğini kaydetti.

İlgili denetleyici kurumların ve bakanlıkların bu konuda neden denetim yapmadığını soran Özdenefe, ilgili kamu arazisinin ilk etapta sahil yürüyüş yolu olarak belediyeye verildiğini kaydetti.

Özdenefe,daha sonra marina için de izin alan projede nasıl 5 yıldızlı otel için ihaleye çıkılabildiğini sorarak, “kamu yararı bunun neresinde” dedi.

Özdenefe, bu konuyla ilgili hala açıklama yapılmaması nedeniyle atılan adımların seçimlerden önce belediyenin borçlarını kapatmak, seçimde avantaj sağlamak için atıldığını düşündüğünü söyledi.