Kıbrıs Postası'nın derleödiği havere göre; Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, “Yakında Meclis’te bazı vekillerin dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili bir noktaya geleceğimizi net bir şekilde söylüyorum” dedi.

Diyalog TV’de Çiğdem Aydın’ın hazırlayıp sunduğu “Güne Merhaba” programına katılan Özersay, yolsuzluk iddialarıyla ilgili dosyalar hakkında bilgi verdi.

Dosyaların daha önce hiç takip edilmediği gerçeğinin ortaya çıktığını ve Başbakan Erhürman’ın bu dosyaları kamuoyuyla paylaştığını söyleyen Özersay, savcılık veya polis takipsizlik kararı verdiğinde bunun konunun kapandığı anlamına gelmediğini vurguladı.

“Bir kaç tane örnek var, başka bazı mahkeme kararları var onları tekrar deşmek gerekecek. Yakında meclise bazı vekillerin dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili bir noktaya geleceğimizi net bir şekilde söylüyorum” diyen Özersay, milletvekili seçildikten sonra belli bir süre içerisinde mal beyanında bulunulması gerektiğini söyledi.

Bakan seçilen kişinin, 1 ay içerisinde mal beyanı yapması gerektiğini hatırlatan Özersay, “Biz mal beyanlarımızı yaptık. Ama milletvekili olduktan sonra o süre yeni doldu. O süre dolduğuna göre daha önceki mal beyanlarıyla şimdiki mal beyanları Meclis Başkanlık Divanı’nda oturulup karşılaştırılacak” dedi.

Süre dolduğu ve bütün milletvekilleri mal beyanlarını yaptıklarına göre, bu beyanlara bakılıp bu süreçte bir garip durum, bir ani zenginleşme olup olmadığına, olduysa neden Meclis’e bildirilmediğine bakılacağını ifade eden Özersay, “Daha sonra da aykırı bir durum görülürse Meclis, Savcılığı göreve davet edecek” diye konuştu.

Mal Bildirimi Yasası’nda, yanlış bir bildirim yapıp, yaptıktan sonra birden bire bir gelir artışı yaşanması, çok pahalı bir ev sahibi olunması ve bunun bildirilmemesi gibi durumlarda hapislik dahil cezalar olduğuna işaret eden Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay,  Meclis Başkanlık Divanı’nın duruma bakacağını ve gerekmesi halinde Savcılık’a havale edeceğini söyledi.