Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay göreve yeni başlayan İngiltere’nin Yüksek Komiseri Stephen Lillie’yi kabul ederek bir süre görüştü.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşmede, Bakan Özersay Yüksek Komiser Lillie’yi atanmasından dolayı kutlayarak görevinde başarılar diledi.

Bakan Özersay, ayrıca bir önceki Yüksek Komiser Matthew Kidd’le kurulmuş olan doğrudan diyalog ve iyi ilişkilerin bu dönemde de sürmesi arzusunda olduklarını ifade etti.

İngiltere’nin, hem tarihsel hem de Türkiye ve Yunanistan’la birlikte Garantör ülke olması hasebiyle hukuksal yükümlülükleri bulunduğuna dikkat çeken Özersay, Birleşik Krallığın adadaki temsilcisinin diğer yabancı misyonlardan farklı olduğunu dile getirerek, bir çok konuda mevcut işbirliğinin ve diyaloğun ileriye götürülmesi için bu dönemde de yakın çalışma içerisinde olacaklarını belirtti.

Görüşmede, bölgesel konular ve ikili ilişkiler yanında, Kıbrıs sorununun geleceği ve atılması muhtemel adımlarla, İngiltere’nin Brexit süreci konularında da görüş alışverişinde bulunuldu.