Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Halkın Partisi’nin muhalefet değil, hükümet olmaya talip olduğunu söyleyerek “bu seçimlere kazanmak ve hükümete gelerek seçim bildirgemizde verdiğimiz sözleri hayata geçirmek için giriyoruz. Bizim bu ülkeyi yönetme irademiz de, potansiyelimiz de, kapasitemiz de, kadrolarımız da mevcuttur” vurgusu yaptı. 7 Ocak’tan sonra hükümeti Halkın Partisi’nin kuracağı iddiasını yineleyen Özersay “biz Halkla birlikte bu yolu yürüyoruz ve Halkın nabzını çok iyi tutabiliyoruz. Sandıklar açıldığında eski siyaset anlayışının nasıl sarsılacağını hep beraber göreceğiz” dedi.

Halkın Partisi milletvekili adayları dün Lefke ve Gemikonağı’nda vatandaşlarla bir araya geldi, esnafı ziyaret ederek partinin seçim bildirgesiyle yapmayı vadettiği düşünceleri paylaştı.

“SİYASİLERİN İZAH EDİLEMEYEN SERVETİ, YOLSUZLUK BELİRTİSİDİR”

Ziyaretler sırasında partisinin görüşlerini dile getiren HP lideri Özersay “bugün bazı siyasilerin servetleri dudak uçuklatıyor. Milyonların banka hesaplarında yer alması olağan şartlarda bizi ilgilendirmez. Ancak siz bir siyasi olarak, özellikle de bir Başbakan olarak servetinizin kaynağını, bu serveti nasıl elde ettiğinizi izah edemiyorsanız bu kabul edilebilir değildir. Örneğin başta Başbakan olmak üzere bazı siyasiler bu görevlere geldiklerinde yapmış oldukları mal beyanlarında acaba doğruyu söylemişler miydi? İlk mal beyanlarında bugün bankalarda bulunan bu milyonlarca liralık servetlerinden de bahsetmişler miydi? Eğer beyan etmedilerse o halde mal beyanına dair yasayı ihlal ediyorlar, hukuksuzluk yapıyorlar demektir. Yok eğer bu serveti bu görevlere geldikten sonra elde ettilerse, o halde bir Bakan ya da bir milletvekili olarak, aldıkları maaş belliyken bu serveti nasıl yaptıklarını nasıl izah ederler? Bizim için önemli olan servetlerini nereye harcadıkları değildir. Diledikleri kişiye milyonlarca liralık villalar, malikaneler de satın alabilirler, bir yılda üç tane son model lüks araba da alabilirler. Bu kendilerini ilgilendirir, ancak bu paranın kaynağını, servetlerinin kaynağını izah edemiyorlarsa ortada bir yolsuzluk yahut kara para var demektir. Dünyanın her yerinde siyasilerin izah edilemeyen serveti yolsuzluk belirtisidir, göstergesidir” dedi.

“DOKUNULMAZLIKLAR KALKACAK”

“Bugün kaynağı belli olmayan servetlerini gizleyen siyasiler, bunu nereden bulduğunu izah edemeyen Bakanlar dokunulmazlık zırhı arkasına saklanabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Halkın Partisi olarak biz, iki yıl önce kurulduğumuzda net şekilde açıkladığımız şeyi hayata geçireceğiz ve dokunulmazlıkları kaldıracağız, bunu sadece kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandıracağız. Üst düzey kamu görevlileri ile siyasilerin nerden buldun yasası altında servetlerinin kaynağını açıklamak zorunda olacakları yeni bir yapı oluşturacağız” şeklinde konuşan HP lideri Özersay, “bu çarpık yapının değişmesine az bir zaman kaldı” ifadelerini kullandı.