HP Genel Başkanı Özersay, Koopbank Yönetim Kurulu Başkanı Tosunoğlu'nun istifası sonrası açıklamada bulundu. “Bizim meselemiz kişilerle değil” diyen Özersay kimsenin istifa ederek sorumluluktan kurtulamayacağını kaydetti.

Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tosunoğlu’nun istifası sonrası kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay,tek bir kişinin istifasının yeterli olmadığını, kurumun zarara uğratıldığını belirterek, kimsenin istifa ederek sorumluluktan kurtulamayacağını kaydetti.

“Bizim meselemiz kişilerle değil” diyen Özersay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Evet, ilk istifa geldi. 
Peki ama İstifa yeter mi? Hayır yetmez. Hele de sadece bir kişinin istifası! Neden? Çünkü bir kere kurum zarara uğratıldı madem ki bunun bir de sorumluluk boyutu var, hesap verme boyutu var. Kimse istifa ile bu sorumluluktan sıyrılamaz, ne imzası olanlar ne de onları buralara atayan siyasiler. Kaldı ki alınan hukuka aykırı kararların altında tek bir kişinin mi imzası vardı? Hayır! Diğer Yönetim Kurulu üyeleri o kararlara imza attı! Şimdi aynı bankayı aynı kişiler yönetmeye devam mı edecek? Bu Halk bu oyunlara gelmez artık, herkes herşeyin farkında artık.

Bu yapıları DENETLEMEKTEN sorumlu olan kurumlar denetim, tedbir alma ve duruma göre cezalandırma görevlerini ZAMANINDA yapmalıdırlar. Hukuk devleti ancak böyle tesis edilebilecek.

Bizim meselmiz kişilerle ilgili değildir, HALKA AİT olan kurumların içinin boşaltılmasını, itibarsızlaştırılmasını önlemek, bu kurumları hükümet olmayı beklemeden korumak için kavga vermektir. Bu kavgayı vermeye #devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Hem de kimseden HİÇ korkmadan, cesaretle!"