Radyo Mayıs’ta katıldığı bir programda yaptığı değerlendirmenin videosunu sosyal medyada takipçileriyle paylaşan Özersay “Öğretim Birliği”ne dikkat çekerek Eğitim Bakanlığı’nın ülkede eğitim veren tüm kurumları denetlemesi ve bilime, çoğulcu bir toplum düşüncesine, insan haklarına ve çağdaş değerlere dayalı bir eğitimi mümkün kılması gereğine işaret etti.

Türkiye’de 15 Temmuzda yaşanan darbe girişiminin herkesin laikliğin önemini bir kez daha anlamasına yardımcı olması gerektiğini söyleyen HP Genel Başkanı “farklı nedenlerle tarikatların, dini grupların devlete, kamusal eğitime girmesine nüfuz etmesine müsaade ederseniz bir süre sonra devleti ele geçirmeye çalışırlar. Bizim eskiye göre laiklik anlayışının önemini bir daha kavramamız gerekir” dedi.

Özersay’ın laiklik vurgusu yapan paylaşımı şöyle:

“Devlet yönetiminin, başta eğitim alanında olmak üzere devletin vereceği her tür hizmetin, LAİKLİK temelinde şekillendirilmesi günümüzde artık çok daha önemli bir hal aldı. Bu nedenle Eğitim Bakanlığı ülkede eğitim veren tüm kurumlarda ÖĞRETİM BİRLİĞİNİ sağlayacak şekilde denetim uygulamalıdır, bir otorite boşluğu oluşmasına müsaade etmemelidir. Modern anlamda laiklik, din işlerinin devlet işlerinden ayrılmasıdır ama bununla sınırlı kalamaz. Laikliği esas alan yönetim anlayışı, bilime, çoğulcu bir toplum düşüncesine, insan haklarına ve çağdaş değerlere dayanır, din ve vicdan hürriyetini esas alır ve birilerinin mağdur edebiyatı yapmak için iddia ettiği gibi din düşmanlığı da değildir.”