EL-SEN Başkanı Umut Öksüzoğlu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) yönetiminin yeni istihdamlara gideceği yönünde duyum aldıklarını, bunun Sendikayı endişelendirdiğini belirtti.

Yazılı  bir açıklama yapan Özksüzoğlu, “Ortada hangi mevkilere, hangi vasıflara sahip, hangi sınavla ve hangi gerekçe ile istihdam yapılacağına ilişkin hiç bir açıklama yoktur. Endişeliyiz çünkü, her işlemi halkın gözü önünde ve bilgisi dahilinde olması gereken bir kurumdan bahsediyoruz. Yöneticileri hükümeti oluşturan parti ve/veya partilerce oluşturulan bir yönetim kurulunun, gizli kapılar ardında kararlar alıp oldu bittiler yaratma alışkanlığına son verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Sendikanın ihtiyaç duyulan mevkilere istihdam yapılmasına karşı olmadığını kaydeden Öksüzoğlu, tüm yurttaşlara fırsat eşitliği temelinde, uygun vasıflara sahip olanlar arasında yapılacak sınavlarla istihdamların yapılması gerektiğini belirtti.

Öksüzoğlu, şaibeli olayların önüne geçmek için mecliste hazır bekletildiğini savunduğu “Özerkleşme Yasa Tasarısı”nın bir an önce gündeme alınıp yasalaşmasını istedi.