Havadis'te yer alan habere göre, Gayretköy’de yaşayan Servet Özmen’in bir firmanın pazarlamacısından masaj aleti diye 790 TL’ye aldığı ürün tıbbi cihaz çıktı. Özmen, çok didindiğini ama mağduriyetini bir türlü kimselere anlatamadığından yakındı. Özmen, halka çağrıda bulundu:“Her pazarlamacıya itimat etmeyin”

Gayretköy’de ikamet eden Servet Özmen isimli vatandaş, geçen ay iş yerine giden bir pazarlamacıdan “masaj aleti” diye aldığı makinenin tıbbi bir cihaz çıktığını, ilgili firmaya hatanın telafisi için başvurduğunu ancak, söz konusu firmanın makineyi değiştirmediği gibi iade de kabul etmeyerek kendisini mağdur ettiğini öne sürdü.

Özmen, 790 TL’lik tahsilatın yapılması için dün itibari ile iş yerine firmanın 2 tahsilatçısının gittiğini, tahsilatçılara durumu anlatmaya çalıştığını ancak anlayışla karşılanmadığını öne sürdü.

Sorunu, bir kez daha firma yetkililerine bildirdiğinde ise sert bir tepki ile karşılaştığını iddia eden Özmen, 790 TL’lik tahsilatın hemen gerçekleşmesi konusunda kaba ve tehditvari bir şekilde ödemeyi hemen yapması yönünde ikaz edildiğini öne sürdü.

“Ben mağdur oldum başkaları da olmasın”

Servet Özmen, yaşadığı olayı Havadis aracılığı ile kamuoyuna aktararak, gezici pazarlamacılara itimat etmemeleri hususunda halkı uyardı.

Özmen, şunları söyledi: “Pazarlamacı iş yerime geldi, işim o sırada oldukça yoğundu ancak kendisini dinledim ve sözlerine itimat ederek masaj aleti diye satmak istediği ürünü aldım. Ürünü aldığıma dair 790 TL’lik faturaya da imza attım. Bana ödemeyi 1 Mayıs’ta yapacağımı söyledi. Evime gittiğimde makinenin aslında tıbbi bir cihaz olduğunu gördüm. İlgili firmaya ulaştım, durumu anlattım fakat büyük bir tepki ile karşılaştım. Bana ürünü değiştiremeyeceklerini, iade kabul etmediklerini söylediler. Faturanın tahsilatı için dün de firmanın tahsilatçısı olduğunu söyleyen 2 kişi iş yerime geldi. Durumu onlara da anlattım ancak neticeye ulaşamayınca yeniden firmaya ulaştım. Bu kez çok daha sert bir tepki ile karşılaştım. Bana sert bir ifade ile ve tehditvari bir şekilde faturadaki tutarı ödememi söylediler. Masaj aleti diye satın aldığım ve hiçbir işime yaramayacak olan tıbbi cihaza 790 TL ödedim. Ben mağdur oldum başkaları da olmasın. Halka çağrım; bu tip satıcılara itimat etmesinler.”