Tuğçe Ü. Aydın-Gözde S. Sarı

Meclis Genel Kurulu güncel konuşmalarla devam ediyor. 

ÖZTÜRK: “UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KONUSUNDA DAHA CİDDİ ÖNLEMLER ALINMALI”

UBP Milletvekili Yasemin Öztürk, “uyuşturucu madde ve kumar” konusunda konuşma yaptı.  Hükümet programında uyuşturucu konusunda herhangi bir madde bulunmadığını ve önleme adına adım atılmadığını söyleyen Öztürk, uyuşturucu yaşının 13’e düştüğünü kaydetti.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda daha ciddi önlemler alınması gerektiğini dile getiren Öztürk, Güney Kıbrıs’a geçişlerde uyuşturucu araması yapılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Öztürk, uyuşturucu suçları ile mücadelede etkin adımlar atılmasını istedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaları takdir ettiğini söyleyen Öztürk, bazı parti başkanlarının kumarhaneleri kapatacaklarını söylediğini ancak hükümete gelindiğinde bunun yapılmadığını kaydetti.

Öztürk, uyuşturucu ve kumarın önlenmesinde nasıl adımların atılacağını sordu.

BESİM: “UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI TEDAVİSİNDE HİZMET VERECEK BİR MERKEZE İHTİYAÇ  VAR”

Sağlık Bakanı Filiz Besim, uyuşturucu bağımlılığı tedavisinde hizmet verecek bir merkeze ihtiyaç olduğunu söyleyerek, Denetimli Serbestlik Yasası’nın yürütülmeye çalışıldığını ama aksaklıklar bulunduğunu belirtti.

Besim,  uyuşturucu konusunda ciddi bir çalışmaları bulunduğunu, hızlı bir şekilde devreye koymaya çalışacaklarını kaydetti.

Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin yıllar boyunca görmezden gelindiğini, ihmal edildiğini söyleyen Besim, hastanenin eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını, hastane bünyesinde uyuşturucu bağımlılığı tedavisine yönelik bir merkez kurulacağını belirtti.