Geçtiğimiz gün “18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü” etkinlikleri çerçevesinde yapılan askeri törende bazı ilkokul ve anaokulların yaptığı canlandırma, bir çok vatandaş ve öğrenci velisi tarafından tepkiyle karşılandı.

Bir çok öğrenci velisi, törende bir öğrencinin şehit askeri temsilen Türkiye bayrağına sarılmasının ve askeri üniformalı öğrencilerin savaş ortamını canlandırmasının, çocukların psikolojisini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Tepkiler üzerine açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuyla ilgili olarak gerekli araştırmayı yapacağını belirtti.

Özyiğit, “çocuklarımızı acı ve ölümle değil, yaşam ve sevgiyle beslemek hepimizin en kutsal sorumluluğu olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Cemal Özyiğit'in paylaşımı şöyle:

"Bu akşam sosyal medyada dönen askeri törenlerde çocukların gösteri yapması ile ilgili gelişmeden az önce haberim oldu. Bilinmesini isterim ki bu gibi etkinlikler hiçbir şekilde bakanlığımızla bağlantılı gerçekleşmemektedir. Ama yine de yarın sabah bu olay için gerekli araştırmayı başlatacağım ve sizlerle paylaşacağım.

Çocuklarımızı acı ve ölümle değil, yaşam ve sevgiyle beslemek hepimizin en kutsal sorumluluğu olmalıdır."