Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, yerel yönetimlerde reformun TDP öngörüleri arasında yer aldığını söyledi.

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, TDP Genel Başkanı Özyiğit, bazı  milletvekili adaylarıyla birlikte, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’yı ziyaret etti

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ziyarette yaptığı konuşmada, ülkede reforma en çok ihtiyaç duyulan alanlardan birinin yerel yönetimler olduğunu, hükümete gelmeleri halinde, çağdaş hizmetlerin altyapısını oluşturacak reform programını mutlaka hayata geçireceklerini, halk sağlığını tehdit etmeyecek, ekonomik ve çevre dostu uygulamaları, engelli-engelsiz her vatandaşın kolaylıkla kullanabileceği hizmetleri destekleyeceklerini kaydetti.

Belediyeler Yasası’nda eksiklikler bulunduğunu kaydeden Özyiğit, yasada suç tarif edilirken suçların karşılığının olmadığını ifade etti.

Özyiğit yerel yönetimler reformu kapsamında, yerel yönetimlerin gelir ve giderleri tamamen şeffaf ve denetlenebilir olmasını öngördüklerini ifade etti.

LTB’de disiplinli, planlı ve ortak aklın ürünü olan karar ve uygulamalar neticesinde özellikle ekonomik anlamda çok ciddi ilerlemeler yaşandığını, kendi öz kaynakları ile yatırım yapar duruma geldiğini belirten Özyiğit, gelinen aşamanın bir başarı öyküsü olduğunu söyledi.