Arzu Köprülü

Sertifikaların verilmesi öncesinde sırasıyla, kursiyerler adına Halil İbrahim Kaya, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zaanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit birer konuşma yaptı.

KAYA

Kursiyerler adına konuşan Halil İbrahim Kaya, öğrenmenin yaşının olmadığını belirterek, mesleklerinde uzun yıllar geçirmiş kişilerin bu kurslar sayesinde farklı alanlarda da bilgi edinme şansı bulduğunu vurguladı.

KAMBER

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber de, bu kursların uzun yıllardır bakanlıkla gerçekleştirdikleri işbirliği sayesinde gerçekleştirildiğini ifade ederek, bu kurslara, ilk başladığı yıllarda kendisinin de katıldığını söyledi.

Gelecek nesillere neler öğretebileceklerini ve kendi meslekleri haricindeki alanlarda bilgi edinmenin avantajlarını anlatan Kanber, her zanaatın bilimle birleşince daha değerli hale geldiğini söyledi.

Kanber, bu tür kursların hem rekabette kaliteyi arttırdığını hem de kişilerin mesleklerinde teknolojiyi yakalamasına imkan tanıdığını belirterek, bu tür kurslar sayesinde iş gücünün daha nitelikli hale geldiğini kaydetti.

Kanber, bu kursları daha sık düzenlemeyi planladıklarını ve bu doğrultuda bakanlıkla işbirliğine gideceklerini söyledi.

ÖZYİĞİT

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ise, ülkede kalifiye eleman ve işgücüne ihtiyaç olduğunu dile getirerek, kendileri için bu konunun her zaman ayrı bir önemi olduğunu belirtti.

Her zaman mesleki eğitimde eleman eksikliği yaşandığını hatırlatan Özyiğit, bu söylemleri duymamak için çalışmalar yapıldığını ve bu alanlarda mesleki eğitim sağlamanın görevleri olduğunu söyledi.

Meslek gruplarında alaylı ve mektepli ayrımının artık değiştiğini ve alaylıların da eğitim almasının önemli bir noktaya geldiğini kaydeden Özyiğit, daha donanımlı olabilmek için değişen dünya koşullarının ve farklı mesleki bilgilerin de tecrübe edilmesinin önemine değindi.

Özyiğit, gelecek nesilleri yetiştirecek kişilerin de olabildiğince donanımlı olmalarını sağlamak için uğraştıklarını kaydederek “aslolan üreten toplum haline gelebilmek” dedi.

Ayakları üzerinde durabilen bir toplum için emeğin ve üretimin vazgeçilmez olduğunu vugulayan Özyiğit, donanımlı bireyler yetiştirip üretken bir toplum yaratmak için çalışacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından eğiticiler belgelerini kursiyerler de sertifikalarını aldı.