Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ile Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ni ziyarette konuşan Dernek Başkanı Günay Kibrit, derneğin misyonu gereği engelli vatandaşların toplum içerisinde eşit haklara sahip olarak var olabilmeleri için mücadele ettiğini belirti.

Eğitimin kendileri için çok önemli olduğunu ancak engelli bireylerin var olan sistemde yeterli eğitim alma imkanına ulaşamadığını anlatan Kibrit, Bakan Özyiğit’in bu konuya olan duyarlılığını bildiğini, bu bağlamda da hem bilgiye erişim noktasında yaşanan sıkıntıların hem de engelli bireylerin eğitim alanında önünde duran engellerin tek tek aşılacağına inandığını söyledi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ise, derneğin kendilerini ziyaret etmek istediğini ancak bakanlık binasının fiziki yapısındaki eksiklikten dolayı ziyareti gerçekleştiremediğini, bu nedenle devlet olarak derneğe bir özür borçlarının olduğunu ifade etti ve bu sıkıntının çözülmesi için kısa zamanda adım atacaklarını söyledi.

Devletin önceliğinin var olan engelleri ortadan kaldırarak engelli vatandaşların ulaşmak istedikleri bilgiye her alanda ulaşabilecekleri; iş , eğitim, kültür, sanat ve sportif faliyetler gibi her türlü aktiviteyi kolaylıkla yapabilecekleri bir yapının oluşturulması olduğunun belirten Özyiğit, bu amaçla Ortopedik Özürlüler Derneği ve benzeri örgütlerle iş ve güç birliğini genişleteceklerini kaydetti.

ÖZEL EĞİTİME AYRI BİRİM

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, bugün ayrıca Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi’ni de ziyaret ederek, okul idaresi ve öğretmenlerle görüş alış verişinde bulundu.

Özel eğitim alanında doğru tespitler yapıp çocukların toplumun bir parçası olması hususunda doğru adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Özyiğit, okul öncesi ve özel eğitimin önemine dikkat çekerek bu alanda bakanlığa bağlı İlköğretim Dairesi Müdürlüğü altında ayrı bir birim oluşturulması için çalışma yapacaklarını belirtti. 

,