Bakan Özyiğit, 4 partili koalisyon hükümetinin son derece uyumlu çalıştığını, öncelikli konuları olan bütçenin geçirildiğini, hükümet programında olan diğer konularla ilgilide sürecin de başlatıldığını kaydetti.

Geçen hafta içinde 4 partinin milletvekillerinin ortak bir toplantı yaptığını anlatan Özyiğit, bu toplantıda yerel yönetimlerin belirleneceği seçimin konuşulduğunu söyledi.

Özyiğit, “ Yerel yönetim seçimlerinde 4 Parti bir işbirliği arayışı içerisindedir. Olabilecek en demokratik şekilde bir karar üreteceğiz. Ortrak bir komite oluşturduk. İlk toplantılarını yaptılar. Tekrardan toplanıp konuları netleştirince parti başkanlarının da dahil olacağı bir toplantı yapılacak. Ulaşılacak sonuç 4 partinin yetkili organlarında görüşülecek ve ortrak karar belirlenecek” dedi.

Eğitime ilişkin soruları da yanıtlayan Bakan Özyiğit, öncelikle Girne bölgesinde ilkokul, ortaokul ve anaokullarda yaşanan bina sorununu ortadan kaldırmak yeni eğitim yılına yetişmesi hedefiyle çalışma başlattıklarını kaydetti.

Ada genelindeki diğer okulklarda da tamirat ve tadilat çalışmalarının olduğunun altını çizen Cemal Özyiğit, bir yanda da terfiller ve nakiller konusunda oluşturdukları birimin çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Özyiğit, “Eğitimi genel olarak masaya yatırmaya hazırlanıyoruz. İlgili tüm paydaşlarla görüştük ve ilerki günlerede, hep birlikte bir toplantı yaparak eğitimde bir yapısal düzenlemeye gideceğiz. Okul öncesi için de ayrı bir ekip oluşturduk. Özel eğitim konusunda da son derece hassasız ve bakanlığın örtülü ödeneğini özel eğitime harcayacağız” dedi.

Bakan Özyiğit, sınav konularını, mesleki teknik eğitimi ve tam gün eğitimn konularını da ele aldıklarını belirterek, eğitimi her yönüyle yeniden yapılandıracaklarının altını çizdi.