Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili adayları, 7 Ocak Erken Genel Seçim çalışmaları kapsamında bu sabah Şehit Tuncer İlkokulu’nda öğretmenler, Maliye Bakanlığı’nda ise çalışanlar ve yurttaşlarla buluştu. 

TDP’den verilen bilgiye göre, ziyaretlerde, TDP'nin Katılım Vizyonuna ilişkin bilgiler verildi, TDP milletvekili adaylarının tanıtım broşürleri dağıtıldı. 

TDP Milletvekili adayları ziyaretlerde yaptığı  konuşmada, “güçlü, temiz ve özgür” bir gelecek hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, yapısal sorunları çözmek ve daha iyi bir geleceği inşa etmek için katılımcı siyaset anlayışına büyük önem verdiklerini vurguladılar. 

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ekonomik kalkınma ve adil gelir dağılımının şu an ülkedeki en önemli konu olduğunu vurguladı. 

Güçlü bir ekonomik yapı kurulmadan yapılması düşünülen reformların hayat bulması ve finansmanının mümkün olmadığına dikkat çeken Özyiğit, halktan alacakları onay ile ekonomik alanda devletin düzenleyici rolü ile birlikte destekleyici ve denetleyici rolünün tüm gereklerini yerine getirileceğini kaydetti.

Özyiğit,  TDP’nin “Eşit İşe, Eşit Ücret” vazgeçilemez evrensel hak ve ilkesini mutlaka yürürlüğe koyacağını, “Göç Yasası” başta olmak üzere, yaratılan eşitsizlikleri sonlandıracaklarını belirtti. 

Özyiğit, tüm proje ve politikaları hayata geçirirken katılım vizyonuna uygun şekilde hareket edeceklerini sözlerine ekledi.