“Alt yapı, teknik donanım ve ek okul ihtiyaçları kaçınılmaz bir gereklilik olarak önümüzde duruyor” diyen Bakan Özyiğit, “Eksikliklerimiz, aksaklıklarımız mutlaka var. Sadece devletin bütçe olanakları bunları gidermek için yetersiz kalıyor. Yatırım bizim için vazgeçilmez. Biz, toplumun sağduyulu, yardımsever kesimlerinin de eğitime el uzatmasını istiyoruz” dedi. 

Haspolat Meslek Lisesi ile ilgili de konuşan Bakan Özyiğit, okul tehlike arz ettiğinden öğrencilerin yeni eğitim yılına bugün Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde başladığını, Haspolat Meslek Lisesi ile ilgili kısa süre içinde yeni bir yatırım yapılacağını kaydetti.

Bakan Özyiğit, bugün Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi’nde konuştu.
Özyiğit, hem eğitimdeki, hem de Haspolat Meslek Lisesi’ndeki durumu değerlendirerek, tüm eğitim kurumlarına yatırım yapılmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı.
 

“SIKINTILAR BİTME NOKTASINDA”
Cemal Özyiğit şöyle devam etti:
 “Okullarımızın açılmasının üzerinden bir hafta geçti. Bir takım sıkıntılar, eksiklikler, aksaklıklar var. Bütçe olanaklarının yetersizliğinden dolayı ilk günlerde okullarımıza kıratsıya verilemedi, kitapların dağıtımında bir takım sıkıntılar yaşandı… Bugünden itibaren bu sıkıntılar bitme noktasındadır. Bugünden itibaren okullarımızın eksik öğretmenleri tamamlanıyor, temizlik malzemeleri başta olmak üzere eksiklikler gideriliyor. Kırtasiye ve kitaplar da bu hafta içinde tamamlanmış olacak ama yine de eksik bir şeyler var. Eksikliklerimiz, aksaklıklarımız mutlaka var. Alt yapı, teknik donanım ve ek okul ihtiyaçları kaçınılmaz bir gereklilik olarak önümüzde duruyor. Yatırım bizim için vazgeçilmez. Bunları gidermek için sadece devletin bütçe olanakları yetersiz kalıyor. Biz, toplumun sağduyulu, yardımsever kesimlerinin eğitime el uzatmasını istiyoruz.”
 

“HASPOLAT MESLEK LİSESİ TEHLİKE ARZ EDİYORDU… BİZDEN ÖNCEKİ BAKANLAR SESİNİ ÇIKARMADI, DOKUNMADI”
Eğitim Bakanı, Haspolat Meslek Lisesi ile ilgili şunları belirtti:
“Bu okul uzun zamandır tehlike arz etmekteydi. Bizden önceki bakanlar sesini çıkarmadı, dokunmadı. Biz oraya el attık. Haspolat Meslek Lisesi, yeni ders yılına bugün İlahiyat Koleji’nde başlamak durumunda kaldı. Bu çocuklarımız geçtiğimiz hafta birkaç gün okula gidemedi. Onları da okulla buluşturduk. Kısa sürede okulla ilgili yeni bir yatırım yapılacak… Yer de belli. Okul buraya taşınacak ama bu arada eğitimin devam etmesi için bir takım adımlar kaçınılmaz.”

ÖZYİĞİT: “ÖZEL EĞİTİM YASASI KISA BİR SÜRE SONRA YAŞAMA GEÇECEK”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı İlköğretim Dairesi bünyesinde hizmet veren Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi’nin bahçesine yeni oyun alanı ve çocuk parkı yapıldı.

Elexus Hotel tarafından yaptırılan parkın açılışı için okul bahçesinde tören düzenlendi. Törene Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ile İlköğretim Dairesi Müdürü İlkşen Varoğlu Atik de katıldı.

Öğrencilerin ve velilerin de yer aldığı törende Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, Okul Müdürü Soner Öyken ve Elexus Otel Yönetim Kurulu Üyesi Baturalp Bozkurt konuşma yaptı.

ÖZYİĞİT

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, gelişmişliğin özel gereksinimliler başta olmak üzere insana yatırımlarla ölçüldüğünü kaydederek, “Bu nedenle göreve geldiğimiz andan itibaren bakanlığa ayrılan ‘hane halkına yardım kalemini’ ısrarla özel eğitime harcayacağımızı söyledik” dedi.

“Önceliğimiz onlar” diyen Özyiğit, “Bu çocukları iyi yetişmiş, kendine yeten, özgüvenli bireyler olarak topluma kazandırmak istiyoruz. Bütün uğraşımız bu. Özel Eğitim Yasası da son aşamasında. Hazırlıklarını bitirmek üzereyiz. Kısa bir süre sonra yaşama geçecek” şeklinde konuştu.

ÖYKEN

Okul Müdürü Dr. Soner Öyken, özel gereksinimli çocuklara hizmet verirken, sivil toplum örgütleri, sendikalar, okul aile birlikleri ve kurumlarla işbirliği içinde olduklarını kaydetti.

Projeleri okul öğretmenleriyle birlikte hazırladıklarını, oyun parkının da böyle bir proje olduğunu, yapımını da Elexus Otel’in üstlendiğini ifade eden Öyken, projeye katkı koyanlara teşekkür etti.

Öyken, Eğitim Bakanı Özyiğit ile Daire Müdürü Atik’in de özel eğitime ayrı bir ilgi gösterdiğini vurgulayarak, projeleri bu motivasyon ve güçle hazırlamaya devam ettiklerini ifade etti.

BOZKURT

Elexus Otel Yönetim Kurulu Üyesi Baturalp Bozkurt, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bozkurt’un desteğiyle bu projede yer almaktan ve parkı okula kazandırmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Bozkurt, “Bize böyle bir girişimde bulunma ve çocuklara dokunma şansını veren sizlersiniz” diyerek okul müdürü ve öğretmenlerine teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından öğrencilerin de katılımıyla parkın açılışı yapıldı. Çocuklara ve velilerle okul bahçesinde ikramda da bulunuldu. 

MERKEZİN 76 ÖĞRENCİSİ VAR…

Okul müdürünün verdiği bilgiye göre, 1976’de devletin ilk özel eğitim merkezi olarak açılan Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi’nin şu an yaşları 4 ile 18 arasında değişen özel gereksinimli 76 öğrencisi var. Müdür Öyken ile birlikte okulda 22 öğretmen, 7 de çalışan görev yapıyor.