Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, trafikle ilgili rakam ve tespitlerin ülkede trafik konusunda yaşanan sorunların ciddiyetini ortaya koyduğunu söyledi. 

Özyiğit, TDP'in trafikte sıfır can kaybı, sıfır ağır yaralanma, sıfır kalıcı sakatlık anlamına gelen "Vizyon Sıfır" projesi çerçevesinde, uzmanlar tarafından tasarlanmış, başarılı uygulamaları içeren ve bilimsel temellere dayanan Trafik Güvenliği Sistemi’ni oluşturarak yaşanan sorunları en aza indireceğini söyledi.  

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, K. T. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal ile Türkiye İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe ve beraberlerindeki heyeti kabul etti. 

TDP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen görüşmede, KKTC ve Türkiye İnşaat Mühendisleri Odaları İşbirliği’nde hazırlanan "KKTC Ulaştırma Genel Değerlendirme Raporu" Cemal Özyiğit’e sunuldu.

ÖZYİĞİT 

TDP Başkanı Cemal Özyiğit, görüşmede yaptığı konuşmada, ülkede trafik ve ulaştırmanın en önemli sorunların başında geldiğine işaret ederek, bireysel hataların yanı sıra, güvenli bir trafik düzeni, yol güvenliği ve gerekli alt yapı çalışmalarının yeterince yapılamamasından dolayı maalesef trafikte insanların, gençlerin hayatını kaybettiğini kaydetti. 

“Üzülerek söylüyorum ki dün akşam da yine bir gencimizi trafikte kaybettik" diyen Özyiğit, KKTC’nin trafikte, nüfusuna oranla Avrupa ortalamasının çok üzerinde kayıpları olduğunu anlattı. 

“Toplum olarak hak ettiğimiz tablo bu olmamalıdır” diyen Özyiğit, plan ve program dahilinde insanların ölümünü, ağır yaralanmalarını ve sakat kalmaları önlemek gerektiğini belirtti ve TDP'nin trafik vizyonu hakkında bilgiler aktardı. 

"TRAFİK SİSTEMİNE GÜVENLİ YAKLAŞIM: VİZYON SIFIR"

TDP'nin, trafik güvenliği sağlamak için önce insana dayalı olan, güvenli yollar, güvenli araçlar, güvenli hız ve güvenli insanlardan oluşan "Vizyon Sıfır"ı yaşama geçireceğini belirten Özyiğit, eğitim, denetim, mühendislik, acil hizmetler, açığa çıkarma, değerlendirme ve teşvikten oluşan trafik güvenliği sisteminin eksiksiz uygulanacağını kaydetti.  

"BİZE IŞIK TUTACAK"

KKTC ve Türkiye İnşaat Mühendisleri Odaları İşbirliği tarafından hazırlanan KKTC Ulaştırma Genel Değerlendirme Raporu’nu detaylı bir şekilde inceleyeceklerini, hazırlanan raporun ve kendilerine ışık tutacağına inanç belirten Özyiğit, katılımcı siyaset  anlayışı çerçevesinde ilgili tüm paydaşlarla beraber hareket ettiklerini, 7 Ocak sonrasında göreve geldikten sonra da bu anlayış çerçevesinde trafikle ilgili projeleri hayata geçireceklerini vurguladı.