Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Girne Turizm Limanı’nda önceki gün bir TIR’ın dorsesinde kaçak olarak gizlice gemiye binen Pakistan uyruklu iki kafadar, Türkiye’de muhaceret işlemi yaptırarak giriş yapmaya çalışırken tutuklandı. İlk gemiyle yeniden ülkeye gönderilen zanlılar Imran Khan ile Ikram Ullah, aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Zanlılar dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı.

Yapılan soruşturmada ismini bilmedikleri bir kişi ve tanımadıkları bir TIR şoförünün yardımıyla TIR’a yerleştiklerini ifade eden zanlılar, yargılanıncaya kadar 15 günü geçmeyecek şekilde cezaevine gönderildi.

Hayalleri yarım kaldı

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen duruşmada Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın, Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Özmüezzin’i tanık olarak dinletti.

Pakistan uyruklu zanlılar Imran Khan ile Ikram Ullah’ın “KKTC’den Kanunsuz Çıkış” suçundan tutuklu olduklarını belirten polis memuru Mustafa Özmüezzin, zanlıların 2 Temmuz’da gece yarısı seferi olan bir gemiye yüklenen TIR’ın dorsesine gizlenerek Türkiye’ye gittiklerini ifade etti.

Özmüezin,  Mersin Limanı’nda görevli muhaceret polisine pasaportlarını vererek Türkiye’ye yasal olarak giriş yapmaya çalışan zanlıların, görevli polisin pasaportlarında vize olmadığını fark etmesi üzerine tutuklandığını ve ilk gemiyle ülkemize geri gönderildiklerini dile getirdi.

Zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Özmüezzin, 15 gün cezaevi talebinde bulundu.