Havadis'ten Duygu Alan'ın haberine göre, KKTC’de yerel seçimlere kısa bir süre kalırken siyasi partiler de seçim çalışmalarına hız kazandırdı.

Demokrat Parti, belediye başkan adayı belirleme çalışmalarını tamamladı, belediye meclis üyesi adaylarının belirlenmesine ilişkin çalışmalarına yoğunlaştı.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Lefkoşa’da ve İskele’de kendi adayları ile yarışacak, 8 bölgede CTP’nin adaylarına, 2 bölgede HP’nin adaylarına, 1 bölgede DP’nin adayına destek verecek. Mağusa, Beyarmudu ve Lapta’da da destekleyecekleri adayları belirleyen TDP’de diğer bölgeler için çalışmalar sürüyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 24 Haziran seçimlerinde yarışacak belediye başkan adaylarını 16 bölgede netleştirirken 8 bölgede de destekleyeceği adayları belirledi.

Halkın Partisi (HP), belediye başkan adaylarını 5 bölgede netleştirdi.

HP Genel Sekreteri Yenal Senin, Alsancak’ta Fırat Ataser’e, Esentepe’de Sinan Güneş’e Beyarmudu’nda Ethem Akmercan’a, Yeniboğaziçi’nde Mustafa Zurnacılar’a Girne’de ise aday olması halinde Osman Fırat’a destek vereceklerini söyledi.

HP’de belediye meclis üyesi adaylarının belirlenmesi konusunda çalışmalar henüz devam ediyor.

Ulusal Birlik Partisi (UBP), 20 bölgede kendi amblemi ile yerel seçim yarışına girecek.

UBP, Girne’de Nidai Güngördü’yü, Mağusa’da İsmail Arter’i, Çatalköy’de Mehmet Hulusioğlu’nu,  Alsancak’ta  Fırat Ataser’i, Geçitkale’de Olsan Oran’ı Yeniboğaziçi’nde de Mustafa Zurnacılar’ı destekleyecek. Partide belediye meclis üyesi adaylarını belirleme çalışmaları ise devam ediyor.

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) 24 Haziran’da yapılacak yerel seçimlerde sadece Lefkoşa’da aday gösterdi.  YDP, Lefkoşa’da Kemal Altuncuoğlu ile yarışacak.

DP’de 4 bölgede kendi adayları ile yarışacak

Demokrat Parti (DP), Lefkoşa’da Gencay Eroğlu, Tatlısu’da Hayri Orçan, Vadili’de Siyami Şimşek, Dipkarpaz’da Aslan Çebi ile yarışacak.

DP, Çatalköy’de bağımsız aday Serdar İlhan’a, Lapta’da bağımsız aday Mustafa Aktuğ’a, Esentepe’de bağımsız aday Sinan Güneş’e, Alsancak’ta bağımsız aday Fırat Ataser’e, Gazimağusa’da bağımsız aday İsmail Arter’e, İnönü’de bağımsız aday Beyhan Gürgöze’ye, Yeniboğaziçi’nde bağımsız aday Katip Demir’e, İskele’de bağımsız aday Halil Orun’a, Büyükkonuk’ta bağımsız aday Ahmet Sennaroğlu’na Lefke’de HP’nin adayı Fehmi Çamlıköylü’ye destek verecek.

DP Genel Sekreteri Afet Özcafer, belediye meclis üyesi adayları için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

TDP Girne’de yoğunlaştı

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Lefkoşa’da Mehmet Harmancı, İskele’de Cemaliye Soğancı ile yarışacak.

TDP, Gönyeli, Değirmenlik, Alayköy, Akıncılar, Akdoğan, Serdarlı, Geçitkale, Lefke, Dipkarpaz ve Dikmen’de Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) adayına, Vadili ile Paşaköy’de Halkın Partisi’nin (HP) adaylarına, Tatlısu’da ise Demokrat Parti (DP) adayına destek verecek.

TDP, Gazimağusa’da bağımsız aday Ulaş Gökçe, Beyarmudu’nda bağımsız aday Ethem Akmercan, Lapta’da ise bağımsız aday Mustafa Aktuğ’un desteklenme kararı aldı, diğer bölgeler için aday belirleme çalışmaları sürüyor. Partide, belediye meclis üyesi adayları konusunda da çalışmalarını devam ediyor.

TDP Genel Sekreteri Cemal Varoğlu, belediye başkan adayı belirleme çalışmalarını sürdürdüklerini ve şuanda Girne belediye başkan adayı belirleme çalışmalarına yoğunlaştığını ifade etti.

Varoğlu, diğer bölgelerde ise bölge örgütlerinden gelen bir takım talepler olduğunu bu taleplerin değerlendirildiğini, ancak herhangi bir karar alınmadığını söyledi.

Varoğlu, belediye meclis üyesi adayları konusunda da çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, “Bu konuda da karar alınırsa basın aracılığı ile gereken bilgi kamuoyuna verilecek” diye konuştu.

CTP 16 bölgede adaylarını netleştirdi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 24 Haziran yerel seçimlerinde yarışacak adaylarını 16 bölgede netleştirirken 8 bölgede destekleyeceği adayları belirledi.

CTP, geriye kalan yerlerde ya bağımsız adaylara ya da işbirliği çerçevesinde diğer parti adaylarına destek vereceklerini kaydetti, bu yönde çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Belediye meclis üyeliklerinde de çalışmalarının tamamlamak üzere olan CTP, belediye meclis üyelerinde büyük oranda kendi listesi ile aday gösterecek, bir takım yerlerde işbirliği çerçevesinde karma listeler de olabilecek.

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, CTP’nin Gönyeli’de Ahmet Benli, Alayköy’de Hulisi Manisoy, Akıncılar’da Hasan Barbaros, Geçitkale’de Hasan Öztaş, Serdarlı’da Salih Bayraktar, Akdoğan’da Ahmet Latif, Dikmen’de Yüksel Çelebi, Güzelyurt’ta Osman Bican, Lefke’de Aziz Kaya, Dipkarpaz’da Suphi Coşkun, Değirmenlik’te Ali Karavezirler, Yeniboğaziçi’nde Sertaç Yalçın, Mağusa’da Erol Adalıer, Girne’de Birol Karaman, Dikmen’de Yüksel Çelebi, Mehmetçik’te Cemil Sarıçizmeli ile yarışacağını kaydetti.

Sorakın, partinin Lefkoşa’da TDP belediye başkan adayı Mehmet Harmancı’yı,  Tatlısu’da Hayrı Orçan’ı,  Paşaköy ve Vadili’de Halkın Patisi’nin adaylarını, İskele’de bağımsız aday Fikret Civisilli’yi, Büyükkonuk’ta bağımsız aday Mustafa Hasek’i, İnönü’de bağımsız aday Ali Öncü’yü, Beyarmudu’nda Ethem Akmercan’ı destekleyeceğini söyledi.

Erdoğan Sorakın, “Geriye kalan yerde ya bağımsız adaylara ya da yaptığımız işbirliği çerçevesinde diğer parti adaylarına destek vereceğiz” dedi.

Sorakın, “Önümüzdeki hafta PM toplanacak, belediye meclis üyelikleri PM’nin bilgisine getirilip konu ile ilgili çalışmalar tamamlanacak” diye konuştu.

UBP’de 20 bölgede kendi adayı ile yarışacak

Ulusal Birlik Partisi (UBP) yerel seçimlerde sandıkta yarışacak belediye başkan adaylarını belirledi.

UBP, Lefkoşa’da Hasan Sertoğlu, Güzelyurt’ta Mahmut Özçınar, İskele’de Hasan Sadıkoglu, Lefke’de Timuçin Pirgalıoğlu, Lapta’da Fuat Namsoy, Gönyeli’de Mustafa Akyön, Değirmenlik’te  Bozdag Töre, Büyükonuk’ta Ahmet Sennaroglu, Paşaköy’de Habil Tülücü, Beyarmudu’da İlker Edip, Mehmetçik’te Cenk Şeren, Vadili’de  Mehmet Adahan, İnönü’de Turgut Çevirgen, Serdarlı’da Halil Kasım, Esentepe’de  Muhammet Aygün, Alayköy’de Arif Ulaş, Dikmen’de Mehmet Özsezer, Dipkarpaz’da Mehmet Demirci, Tatlısu’da Ali Çil, Akdoğan’da Erdinç Akgür ile sandığa gidecek.

UBP, ayrıca Girne’de Nidai Güngördü’yü, Mağusa’da İsmail Arter’i, Çatalköy’de Mehmet Hulusioğlu’nu,  Alsancak’ta  Fırat Ataser’i, Geçitkale’de Olsan Oran’ı Yeniboğaziçi’nde de Mustafa Zurnacılar’ı destekleme kararı aldı.

HP 5 bölgede belediye başkan adaylarını netleştirdi

Halkın Partisi (HP), 24 Haziran seçimlerinde yarışacak belediye başkan adaylarını 5 bölgede netleştirdi. HP, Dipkarpaz’da Havva Elkovan, Mehmetçik’te Kani Buranay Vadili’de Erhan Mustafa Kaya, Paşaköy’de Mehmet Aktaş, Lefke’de Fehmi Çamlıköylü ile seçim yarışına girecek.

Halkın Partisi Genel Sekreteri Yenal Senin, Alsancak’ta Fırat Ataser’e, Esentepe’de Sinan Güneş’e Beyarmudu’nda Ethem Akmercan’aYeniboğaziçi’nde Mustafa Zurnacılar’a Girne’de ise aday olması halinde Osman Fırat’a destek vereceklerini söyledi.

Senin, 15 bölgede belediye meclis üyesi adayı göstermeyi planladıklarını, bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

YDP Lefkoşa’da yarışacak

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) 24 Haziran’da yapılacak yerel seçimlerde Lefkoşa’da Kemal Altuncuoğlu ile yarışacak.

YDP, Lefkoşa dışında başka bölgede aday göstermeme kararı alırken, hiçbir bölgede başka bir partili adaya destek verilmemesine, bazı bölgelerde bağımsız adayların desteklenmesine, kalan bölgelerde ise seçmenin serbest bırakılmasına karar verdi.