Yeni Bakış'tan Eniz Orakcıoğlu'nun haberine göre, Ahmet Şahiner ve Recep Kurtuluş Tümtürk arasındaki arazi kavgası bitmiyor. Bostancı’da devlet arazisi üzerinden karşılıklı inatlaşma ve iddialar devam ediyor. 

İddialar sürüyor

Ahmet Şahiner söz konusu arazileri “ben ektim, Tümtürk sattı” derken, Tümtürk, “Arazileri ben ektim, Şahiner satışıma engel olmaya çalıştı” diyor. Tümtürk’ün muhtar ve polis eşliğinde tarlayı ektiğini ve Şahiner’in lastiklerini dışarıya çıkardığını anlatarak, Şahinler iddiaları yalanlayarak, ekerken yanında muhtar yoktu dedi. 

54’üncü parsel kavgası

“Tarlalarımın içerisine lastik koydu iddiaları yersizdir” diyen Şahiner, “Recep Tümtürk’e verilen yerler 50, 51, 52 ve 53 nolu parsellerdi ve 54’üncü parsel bendeydi. Araziler yan yanaydı, hatta arazilerin arasından dere yatağı geçmekteydi. Polis Tümtürk’ün yaptığı şikayet üzerine bana geldi ve ben durumu onlara da izah ettim ve lastiklerin benim arsam olan 54’üncü parsel içerisinde olduğunu söyledim. Tümtürk ise belgelerde parseller kimdeyse arazi onun adınadır” diye cevap verdi.

Su iddiaları da hız kesmiyor

Tümtürk’ün bölgede en güçlü sulardan birine sahip olduğu iddialarına karşılık, Tümtürk’ün suyunun Yeşilyurt ovalarında olduğunu vurgulayan Şahiner, “Sahip olduğu suyu Yeşilyurt’dan Bostancı’ya getirebilme gibi bir hakkı da yoktur ve o sular tuzlu sudur” şeklinde yanıtladı. 

Tümtürk ise, arazilerin olduğu bölgeye 300-400 metre uzakta suyu olduğunu, 4 kuyunun da bostancıdaki araziye ulaştırılabileceğini ve boru hattı döşemek üzere olduğunu söyledi 

“Evren’i dava edeceğim”

İçişleri Bakanı Kutlu Evren’i dava edeceğini yenileyen Şahiner, “İçişleri Bakan Kutlu Evren’in yaptığı usulsüzlüklere devam ettiği müddetçe ve yaptığı hatayı düzeltmezse İyi İdari Yasası üzerinden benim hakkım olan ve büyük masraf yaptığım bir yeri başkasına kiraladığı için dava edeceğim” şeklinde konuştu.

Şahiner, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “2011’den önce Devlet Emlak Malzeme Bilgisayarları göstermediği için bu tarlaları ödediğime dair 2011’den önceki evrakları alamadım. Ama sonrası ispatlı bir biçimde evraklarda durmaktadır, hatta en son icar ettiğim bu tarlaları 2015 ile 2016 tarihleri arasında ödemiş bulunmakta olduğum belgelerde de yer almaktadır” derken, Tümtürk, “Devlet herhangi bir araziyi hep aynı kişiye kiralamak zorunda değildir, önce Şahiner’e kiraladılar sonra bana” dedi.