KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı himayesinde Perşembe günü “KKTC Kalkınma Bankası Bölgesel Kalkınma ve Kümelenme Zirvesi” yapılacak.

Bölgesel kalkınma ve kümelenme için ciddi katkı sağlaması ve yol haritası oluşturması beklenen zirve Lefkoşa’da Golden Tulip Hotel’de yapılacak

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan yazıl açıklamaya göre, zirve, saat 09.30’da Ekonomi ve Enerji Bakan Sunat Atun’un açılış konuşmasıyla başlayacak ve panelle devam edecek.

Panelde, Uluslararası Final Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Prof. Dr.Ercan Uygur, “KKTC Ekonomisinde Gelişmeler ve Beklentiler çerçevesinde Bölgesel Kalkınma”; Türkiye Kalkınma Bankası Hazine Daire Başkanı Dr.Oktay Küçükkiremitçi, “KKTC Ekonomisinin Yapısal Analizi” ve “KKTC Kümelenme Analizi ve Yatırım Konuları” sunumu yapacak. KKTC Kalkınma Bankası Genel Müdür Danışmanı Belgin Özoğul, “Bölgesel Ekonomik Kalkınma Aracı olarak Kümelenme”, “Kümelenme Örnekleri” ve “Kümelenmenin Finansmanı-Kalkınma Bankacılığı”; TC Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğünden Dr. Aslı Er Akan, “Kümelenme geliştirme sürecinde Devletin ve Kamu Kurumlarının rolü” konularını ele alacak. Boğaziçi Üniversitesi, Biyomedikal Mühendislik Enstitüsü Öğretim Üyesi, İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi Koordinatörü Prof. Dr. Cengizhan Öztürk, “Kümelenmenin reel sektöre sağladığı katkılar” ve “Kümelenme aşamasında karşılaşılan zorluklar ve aşma yolları” konulu sunum yapacak.

Panelin ardından ilgili kurum kuruluşlardan kümelenme paydaşlarının katılımı ile Bölgesel Kalkınma ve Kümelenme Çalıştayı gerçekleşecek. Çalıştaydan çıkacak sonucun Bölgesel Kalkınma ve Kümelenme ile ilgili yön gösterici olması bekleniyor.