UBP Lefke Belediye Başkan Adayı Timuçin Pirgalıoğlu, günü kurtaracak  değil, Lefke ve bölgenin geleceğini kurtaracak projeleri hayata geçireceklerini açıkladı.

Pirgalıoğlu, “ Büyük projelerimizle, Lefke Belediyesi hem gelir elde edecek hem de istihdam sahaları yaratacak” dedi...

UBP Lefke Belediye Başkan Adayı Timuçin Pirgalıoğlu, seçim vizyonunu ve projelerini Diyalog TV'de, Haber Müdürü Aytuğ Türkkan'a anlattı.

CTP'Li Belediye Başkanı Aziz Kaya'nın sadece günü kurtaracak, seçim için zaman kazanma adımları tercih etmesini üzüntü ile takip ettiklerini belirten Pirgalıoğlu, mevcut 10 milyon TL borç üzerine, 2.5 milyon TL daha da borçlanmanın doğru yöntem olmadığını, çünkü belediye ve halkın 10 Milyon TL üzerinde faiz ödeme yükünün altında kalacağını söyledi.

Pirgalıoğlu, belediyenin yanlış mali kararlarla korkunç borç altına sokulmakta olduğuna vurgu yaptı...

Timuçin Pirgalıoğlu, “ Öncelikle, yüzde 40 dolayında olan tahsilat oranını en az yüzde 70'e çekmeniz gerekiyor. Bunu yaparken, insanlarımızı, vatandaşımızı da zor durumda bırakmazsınız. Faiz affı ve uzun vadeli taksitlendirme yöntemleriyle, tahsilat artınca, önemli bir yol almaya başlarsınız” dedi. 

Lefke Belediyesi'nin devlet katkısının dolduğuna ve inkişaf için bu kaynağı kullanamayacağına işaret eden Pirgalıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Lefke Belediyesini ayağa kaldıracak büyük projeleri hayata geçirmek zorundasınız... Lefke belediyesi yatırımlarla para kazanmalı... Yasal çerçevede döner sermayeli ticaret, icraatlar yapmalısınız. Bu yeni iş sahaları da açacaktır... 3 buçuk aydır esnaf borcu ödenmiyor. Gemi karaya oturdu... Üstüne üslük belediyeye istihdam devam ediyor... 4 yıldır Lefke Belediyesisi kasasına 1 tl katkı getirecek bir adım yok... Duvar ve kaldırım diyor ama onlar da Sayın Aziz Kaya'nın kendi projesi değildir... UBP döneminden kalma projeleri hayata geçirmiştir... Lefke Belediyesi artık büyük düşünmek zorundadır. Bu salt siyasi bir söylem değildir... Reel düşünmek zorundayız... Gelir getirici projeler mutlaka olmalı...

Belediyeye katkı getirecek adım göremediğini belirten Pirgalıoğlu, “Yaşlılar köyü dedim... Bakıyorum gezip gezip bunu anlatıyorlar... Bisiklet yolu dedim... Şimdi diğer adaylardan duyuyorum... Demek ki biz daha şimdiden öne geçtik... Bize 4 Haziran'a kadar müsaade edin... Resmi propaganda süreci başlasın... Projelerimizi tek tek açıklayalım...” diye konuştu.

Bölgede tespit ettiği bir başka durumla ilgili de üzüntüsünü paylaşan Pirgalıoğlu, mevcut belediye yönetiminin, bölgenin markası olmuş, vizyonu ve eğitim standardıyla dünyanın en iyi eğitim kurumlarından biri haline gelmiş LAÜ ile hiç bir işbirliği kurmadığını açıkladı.

Pirgalıoğlu, “ Göreve gelir gelmez, LAÜ ile işbirliğimizi hayata geçireceğiz. Proje çizimleri, peysaj, personel eğitimi ve daha bir çok alanda ortak işbirliğini, dünya devimiz LAÜ ile birlikte yapacağız... Lefke Belediyesi ve LAÜ artık aynı fotoğrafta yer alacak” dedi