Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren “İsaak-Solomou’yu Anma İnisiyatifi” sınır kapılarında 3 gün sürecek eylemlerine bugün Yeşilırmak-Pirgo Kapısı’nın Güneyi’ndeki geçiş noktasında başladı.

Eyleme katılan 40 civarında Rum motosikletli ve 60 eylemci sınır kapısı önünde sürüş yaptı.

Eylem nedeniyle geçişler durma noktasına geldi.

KKTC vatandaşlarının, Güney Kıbrıs’a geçişleri olay çıkmaması için tedbir amaçlı olarak geçici bir süreliğine durduruldu.

Pirgo kapısındaki eylemciler olaysız dağıldı. Yeşilırmak kapısındaki geçişler normale döndü.Rum motosikletlilerin eylemi bugün Bostancı kapısında devam edecek.

“İsaak-Solomou’yu Anma İnisiyatifi” motosikletlilerin yarın eylemlerini Lefra Palace ve Metehan Sınır Kapılarında sürdüreceğini, daha sonra ara bölgeye girerek Mağusa İstikametine doğru sürüş yapacaklarını duyurdu.

Rum motosikletlilerin eylemi Pazar günü Akyar Sınır kapısı ve Derinya’daki sınır bölgesinde devam edecek.

Polis, Rum motosikletlilerin eylemlerinin devam edeceği Pazar gününe kadar Güney Kıbrıs’a geçmek isteyen vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bu arada Amerika Birleşik Devletleri’nin Lefkoşa Büyükelçiliği, Kıbrıs’taki vatandaşlarına motosikletlilerin eylemleri konusunda dikkatli olmaları uyarısında bulunarak, eylemlerin olacağı bölgelerden uzak durmaya çağırdı.