Kıbrıs Postası'ndan Ertuğrul Şenova'ya ulaşan mahkûm yakınları adeta isyan etti. Görülecek duruşmaları sebebiyle cezaevinden mahkemeye transfer edilen kader mahkûmlarının, maksimum 18 kişilik bir kapasiteye sahip olan nakil aracına, 25 kişi olarak bindirildiğini ve sıkıştırılarak götürüldüğünü iddia eden mahkûm yakınları, “Gördüğümüz manzara bizi çok rahatsız etti. Bu muameleyi kimse hak etmiyor” dedi.

“ZİYARETLERDE GARDİYANLARIN SİGARA DUMANI İLE KARŞILAŞIYORUZ”

Merkezi Cezaevi ile ilgili sıkıntılarını da aktaran mahkûm yakınları, özellikle gardiyanların tavırlarından şikâyetçi olduklarını ifade etti. Gardiyanlar tarafınca takınan tavrın insani olmadığını dile getiren yakınlar, “Biz yakınımızı ziyarete gittiğimizde yasak olmasına rağmen gardiyanların sigara dumanı ile karşılaşıyoruz. Hakaretleri de cabası. Zaten suça göre sınıflandırmadıkları için bu mahkûmlar suçlarına bakılmaksızın hep aynı şekilde uygulamaya tabi tutuluyor” dedi.

“SAYIN BAKAN’DAN RANDEVU ALAMIYORUZ”

Son günlerde Merkezi Cezaevi'ne oldukça önem veren ve ıslah çalışmaları için girişim başlatan İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars'a da seslenen mahkûm yakınları, “Haftalardır sayın bakandan randevu almaya çalışıyoruz ama alamadık. İçeriyi (cezaevi) daha fazla incelemesi lazımdır. Durum bu şekilde iken ıslahtan bahsedilmesi doğru gelmiyor...” şeklinde konuştu.

POLİS: “ARACA SIĞMAYAN İKİ MAHKÛM İÇİN POLİS ARABASI GÖREVLENDİRİLDİ”

Öte yandan mahkûm yakınlarının iddialarıyla ilgili açıklamada bulunan Polis Basın Subaylığı ise, konuyu araştırdıklarını ve iddiaların asılsız olduğunu ifade etti.

Yapılan açıklamada, mahkûmları taşıyan aracın 18 kişilik bir kapasiteye olduğu, dün gerçekleşen cezaevi ile mahkeme arasındaki transferde 20 mahkûmun bulunduğu ve araca sığmayan iki mahkûmun, taşımayla görevlendirilen bir polis arabasıyla mahkemeye, ardından da cezaevine götürüldüğü kaydedildi. 

Açıklamada ayrıca, bu uygulamanın nakil aracına sığmayan tüm mahkûmlar için her daim uygulanan bir prosedür olduğu belirtildi.