Havadis Gazetesi’nden Eniz Orakcıoğlu’nun haberine göre: Lefkoşa’da, 28 Yaşında Y.B’nin çalıştığı iş yerinde polis tarafından yapılan aramada, Y.B’nin tasarrufunda 3 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare altına alındı ve Y.B. tutuklandı. Uyuşturucu tasarrufu suçundan gözaltına alınan Y.B. dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler huzuruna çıkarıldı.

Uyuşturucuyu aranan birinden temin etti

Tahkikat Memuru Ozan Özdemir, sunduğu şehadette 17 Ağustos’ta polis ekipleri tarafından yapılan aramada Y.B’nin tasarrufunda bulunan 3 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddenin 15 ile 17 Ağustos arasındaki tarihlerde temin edildiğini söyledi. Y.B’nin uyuşturucu maddeyi aranmakta olan ve henüz ismi bilinmeyen bir kişiden aldığının tespit edildiğini söyleyen Özdemir, zanlı aleyhinde 2 gün tutukluluk istedi.

“Ciddi ve yaygın bir suç”

Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler işlenen suçun ciddi ve yaygın bir suç olduğunu, tahkikatın yeni başladığını ve polisin araştırmayı genişletmek için zamana ihtiyacı olduğunu belirterek 2 gün tutukluluk emri verdi.