Akıncılar köyünün yolunu kullanarak Güney Kıbrıs’a geçen ve ülkeye uyuşturucu ithal eden Çağlar Barbali, tutukluluk süresinde polise yeni itirafta bulundu. Barbali ile aynı araçta olduğu tespit edilen bir kişi ise henüz yakalanmadı. Aynı yolu Temmuz ayında kullanarak yine Güney’den uyuşturucu ithal ettiğini itiraf eden Barbali, dün ek tutukluluk talebiyle yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlı Çağlar Barbali’nin Akıncılar köyünde askeri yasak bölgeyi ihlal ederek KKTC’ye geçtiği esnada yakalandığını anlattı.

Bayram, Barbali’nin yönetimindeki FV 467 plakalı salon aracın motor bölümünde yapılan aramada 2 ayrı şeffaf renk naylonda yaklaşık 56 gram ağırlığında Hint Keneviri türü Uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve 1 adet şeffaf naylon içerisinde 20 gram ağırlığında Kokain türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini anımsattı. 

Soruşturma memuru, zanlının alınan 3 günlük tutukluluk süresinde polise gönüllü ifade verdiğini kaydetti. 

Gönüllü ifade verdi suçunu kabul etti

Bayram, Barbali’nin ifadesinde Temmuz ayında yine aynı yolu kullanarak Güney’den KKTC’ye 28 gram Hint Keneviri ve 10 gram kokain ithal ettiğini itiraf ettiğini söyledi. 

Polis çavuşu Mehmet Bayram, Barbali’nin gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini, olayla bağlantısı olduğu düşünülen bir kişinin daha arandığını belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 4 gündaha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Cenkay İnan, zanlının soruşturma maksatlı 4 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.