19 yaşındaki engelli gence cinsel taciz olayında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Ziyamet polisinin M.Y adındaki 70 yaşında bir kişiyi tutuklayıp konuşturmak için karakolda dövmesi ve ardından gerçek suçlu yakalandıktan sonra "Özür dileriz yanlış kişiyi aldık" demesi bölge halkında infial yarattı.


Poliste darp edilen 70 yaşındaki M.Y.'nin ailesinin doktor raporu alarak konuyu yargıya taşıyacağı belirtilirken dayak olayında bir polisin de olduğu ifade ediliyor. Bu arada taciz olayının gerçek zanlısı olan M.Ş. polis tarafından tutuklanmıştı.

Karakolda dayak yiyen 70 yaşındaki adamın oğlu Ali Yorgancıoğlu yaşanılanları sosyal medya hesabında paylaştı ;

İşte o paylaşımlar;


“İsim benzerliğinden dolayı İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Ziyamet Polis Karakolun’daki polisler gelip hiçbir açıklama yapmadan babamı alıp götürdüler. Babam tarlada zeytin suluyordu, apar topar eve getirdiler ve sonra polis arabasına koyup götürdüler.

Babam, gelen polislerden birini tanıdığı ve güvendiği için itiraz etmeden karakola gitti. Hatta bize haber verme gereği bile duymadı.

Karakola götürülürken de hiçbir açıklama yapılmadı. Karakola gidilip bir odaya alındıktan sonra oradaki polislerle sohbet edip ne olduğunu öğrenmeye çalıştığı sırada, ilgili karakoldaki bir sivil polis (3 yıldızlı olduğunu sonradan öğrendik) hiç birşey sormadan koltukta oturan 70 yaşındaki kalp ameliyatı geçirmiş, tansiyon ve şeker hastası babama hakaret ederek yüzüne vurmaya baslar.

Bu arada 4 polis memuru olayı izler; babam “niye vuruyorsun ben ne yaptım” diyerek kalkmaya çalışsa da gözü dönmüş polis kalkmasına izin vermez ve vurmaya devam eder.

Ardından “bekle şimdi, seni tanık teşhis etsin de kemiklerini kıracağım” diye tehdit savururken tanık içeriye girer ve “benim ismini verdiğim Mehmet, bu Mehmet değil” der. Ardından polis özür diler ve babamı evden alan 4 polisten sadece 1 tanesi babamı aldığı gibi eve geri getirir ve aklınca bize söz de verir…

“Siz şikayetçi olmayın, bana güvenin bunu yapanın yanına bırakmayacağım. Onu sürdüreceğim” deyip bizim gönlümüzü almaya çalışır…”

 

ali_yorganci-(1).png