Başbakan Tufan Erhürman, konferans vermek üzere KKTC’de bulunan 2015 Nobel Kimya Ödülü’nün sahibi bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ı kabul etti. 

Başbakanlık’taki kabulde Erhürman’a Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Muratoğlu ile Özel Kalem Müdürü Mustafa Ergüven eşlik etti. 

Başbakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel ve YDÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı da kabulde yer aldı.

Prof. Dr. Sancar; “Kıbrıs'ın, Her Türk'ün Kalbinde Özel Bir Yeri Var”

Prof. Dr. Aziz Sancar da, bilimin ülkelerin kalkınması ve bekası için en temel unsur olduğunu dile getirerek, Kıbrıs’ın kalbinde ayrı bir yeri olduğunu belirtti.Prof. Dr. Sancar, “Ben politikacı değilim ama Kıbrıs'ın, her Türk'ün kalbinde özel bir yeri var. Çünkü Kıbrıs çok çekti. Bunun için Kıbrıs'a gelmek benim için büyük bir sevinç kaynağıdır. Kıbrıs'ta gördüklerim beni gerçekten çok etkiledi” ifadelerini kullandı. Kaynak: Yakın Doğu’nun “Onurlu Günü" 

Kuzey Carolina Üniversitesi Biyokimya ve Biyofizik Bölümü Öğretim Üyesi Sancar, Nobel’in yanı sıra ABD Ulusal Bilim Vakfı, ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü, TÜBİTAK ve TÜBA ödüllerine layık görülmüştü.