Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Güven Bengihan başkanlığındaki Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) yeni yönetim kurulu üyelerini kabul ederek bir süre görüştü.

Bakanlıkta bugün gerçekleşen görüşmede, yeni yönetim kurulu üyeleri randevu taleplerine en erken yanıt verenin Maliye Bakanlığı olduğunu kaydederek, bu konudaki duyarlılığını takdir etti.

BENGİHAN

Ziyarette söz alan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, sürekli diyalog halinde oldukları Maliye Bakanlığına gerçekleştirdikleri bugünkü ziyaretlerinde gündemlerinde bir takım taleplerin yer aldığını söyledi ve bu talepleri dile getirdi.

KTAMS’ın talepleri;

47/2010, Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası kapsamında istihdam edilenlere verilen hayat pahalılığına ek olarak eski yasa kapsamında çalışanlar ile maaş farkının açılmaması adına ek artış yapılması, yasa kapsamında terfi sınavına girecek olanlarda aranan yıl koşulu ile sınav geçme notunun tüm kamu görevlileri ile eşitlenmesi,

Sözleşmeli Personele yönelik yapmış oldukları toplu iş sözleşmesi çağrısına binaen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin hükümet tarafından başlatılması,

Bakanlıklar ve bağlı dairelerinde Veznelerde çalışan kamu çalışanlarının statüsüne bakılmaksızın vezne tahsisatı verilmesi,

UBP-DP döneminde meclise sevk edilen ve erken genel seçim nedeniyle kadük olan Engelliler (Değişiklik) Yasasının ivedilikle yeniden meclise gönderilmesi. 

 KTAMS Başkanı Güven Bengihan daha sonra bu talepleri içeren zarfı Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a sundu.

DENKTAŞ

Yeni yönetime başarılar dileyerek sözlerine başlayan Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, talepleri inceledi. Ve bu talepler konusunda sendika yönetimi ile fikir alış verişinde bulundu.