Dev-İş Başkanı Hasan Felek, Atina’da gerçekleştirilen Güney Doğu Avrupa Enerji Sendikaları Ağı olan Retunsee Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

Dev-İş tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Retunsee  üyesi sendikaların başkan, yönetici ve uzmanlarının katıldığı toplantıda Retunsee’nin yapısı ve tüzük değişiklikleri ve son dönem çalışmaları görüşüldü. 

10’uncusu gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında Balkan ülkelerinde başlayan elektrik ve Petrol işletmelerinin özelleştirilme politikaları gündem oldu. 

Retunsee Yönetim Kurulu üyeleri toplantıda enerji ve elektrik üretiminin özelleştirilmesinin halka karşı işlenen bir suç olarak benimsenmesi gerektiğinin altını çizdiler ve dünya ölçeğinde buna izin verilmemesi için mücadele hazırlığında olduklarını kaydettiler.

Özelleştirmeler konusunda yapılan görüşme ve tartışmalarda sonra, Yunanistan hükümetinin özelleştirmeler konusundaki tavrına karşı,  Retunsee Yunanistan işçileri ile dayanışma kararı aldı. 

Toplantıda temiz(yeşil) enerjiye geçişte izlenecek politikaların çalışanlara etkisi  de tartışıldı ve Retunsee’nin bu alanda ortak politika geliştirilmesi konusunda karar alındı.

İki gün süren Yürütme Kurulu toplantısında küresel sermayeye karşı, özellikle enerji elektrik, gaz ve petrol sektörlerinde daha aktif, dayanışmacı ve mücadeleci bir politikanın hayata geçmesi konusunda karar alındı. 

Retunsee’nin Türkiye, Yunanistan, Polonya Arnavutluk ve Kıbrıs’ın da bulunduğu 11 ülkeden 17 sendikadan oluşuyor ve petrol ve enerji iş kolunda çalışan 130 bin üyeyi temsil ediyor.