Hasan Yılmaz Işık Başkanlığındaki KKTC Tüketiciler Derneği Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret etti.

Ulusal Birlik Partisi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Parti Genel Merkezinde yer alan görüşmede ilk sözü alan Hasan Yılmaz Işık Kıbrıs Konusunda gelinen son aşamada Rum Lideri Anastasiadis ile sosyal bir yemekte bir araya gelen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yemek sonrası yapmış olduğu açıklamada Rum zihniyetinin değişmediğini ve bu aşamada Rum tarafı ile yeniden masaya oturmanın mümkün görünmediğini açıkladığını söyledi. 

Hasan Yılmaz Işık Ana Muhalefet Partisi olan Ulusal Birlik Partisinin bu konuyu meclise taşımasını ve Cumhurbaşkanından bununla ilgili açıklama istemelerini talep etti.

Ulusal Birlik Partisi Başkanı Hüseyin Özgürgün ise konuşmasında; Guterres Belgesi Çerçevesinde Görüşme konusunda temkinli olduklarını belirterek Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi ile Kıbrıs Türk Halkının eşitliğini kabul etmeyen ve halen daha okullarında Enosis dersleri okutan bir zihniyetin var olduğunu hepimiz bilmekteyiz, Federasyon adı altında Kıbrıs Türklerinin azınlık olacağı ve Rumların egemen olacağı bir şekli Ulusal Birlik Partisi’nin kabul etmesinin mümkün olamayacağını söyledi.

Guterres belgesinde iki tarafın da kabul etmediği noktalar olduğuna değinen Özgürgün, bu belge 30 Haziran 2017 tarihinde reddedilmiştir, bundan dolayı Kıbrıs Türkü’nün adadaki varlığını ilelebet sürdürebileceği bir şekilde müzakerelerin başlaması için seçimler sonrası Anavatan Türkiye ile adımlar atılacağına inandığını söyledi.