Havadis'ten Kardelen Göksu'nun haberine göre, Gönyeli Sabır Sokak’ta bulunan oyun parkı kentteki diğer parkların standardıyla uyuşmuyor. Uzun zamandır el değmeyen parktaki tüm oyuncaklar paslı, çocukların güvenliği açısından kauçuk olması gereken zemin ise kum.

Oyun parkındaki bir diğer sorun ise güvenlikten yoksun oluşu.

Gündüzleri çocukları ağırlayan park, karanlık çöktüğünde alkoliklere ev sahipliği yapıyor.

Gece geç saatlerde, parkta içki içiliyor, boş alkol şişeleri kırılıyor, kum zemine atılıyor.

Sabır Sokak’ta, oyun parkının hemen önünde yaklaşık 6 ay önce başlayan yağmur suyu drenaj çalışması ise halen tamamlanmadı. Parkın girişindeki derin ve içerisi su dolu kanal, tehlike saçıyor.

Park girişinde ayrıca birden çok kuyu var ve bu kuyuların üzeri çivili tahtalarla, gelişigüzel kapatılmış durumda. Bölgedeki cevre kirliliği de ayrı bir sorun.

Lağım kokusu nefes aldırmıyor

Gönyelide Sabır Sokak’ta özellikle akşam saatlerinde yükselen lağım kokusu da bölge halkının şikayet konusu.

Sokak sakinlerinin iddiasına göre koku, drenaj çalışması için kazılan kanaldan yükseliyor. Kötü koku bölgede ciddi rahatsızlık yaratırken sivrisinek ve haşere popülasyonunu arttırıyor.

Kazaya davet

Sabır Sokak’ta ikamet eden vatandaşlar, yeni asfaltlanan yolda kasis olmamasından da şikayet ediyor.

Bölge halkı, bazı sürücülerin yol güvenliği eksikliğini fırsat bilerek sokaktan süratli şekilde seyrettiğini iddia etti.

Havadis’e konuşan bölge halkı, sokakta birçok çocuk olduğunu ve sokağa kasis yapılmaması halinde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğabileceğini söyledi, yetkilileri bir an önce önlem almaya davet etti.

Bölge halkı isyan noktasında

Sabır Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, bölgedeki sorunlar nedeni ile isyan noktasına vardı.

Sokak sakinleri, parktaki oyuncakların yenilenip çeşitlendirilmesini, zeminin kauçuk döşenmesini, parkta güvenliğin arttırılmasını ve parkın etrafındaki tehlikelerin giderilmesi için gereğinin bir an önce yapılmasını istedi.

Havadis’e konuşan Sabır Sokak sakinleri, “Defalarca dile getirmemize rağmen sorunlara çözüm üretilmedi, çocuklarımızın hayatından ve sağlığımızdan endişe ediyoruz. Artık yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz” dedi.