Kıbrıs Postası'ndan Nadire BAHADİ'nin haberine göre, Gazimağusa- Yeniboğaziçi – İskele Emirname Taslağı ile ilgili tartışmalar yerini tepkilere bıraktı.

Emirname taslağında yer alan İskele bölgesinin büyük bir çoğunluğu mavi bölge içine dahil edilirken, oldukça büyük bir turizm alanı olarak mavi bölge içine dahil edilen alanda otel binalarında 3 kat sınırlamasına gidilecek, bina toplam yüksekliği ise 11 metreden yukarı olmayacak. İskele Küçük Esnaf Sanayi Sitesi’nde yapılacak binalarda ise 2 kat sınırı getirilecek, bina toplam yüksekliği 8.20 metreyi geçmeyecek.

Emirnameye göre askeri liman ve bazı orman arazileri imara açılırken, İskele’nin en yoğun gelişme noktası olan Long Beach bölgesi sarı bölgeye dahil edilerek hem kat hem de konut sınırlamasına dahil olacak. İskele ile ilgili emirnameyi Kıbrıs Postası’na değerlendiren Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, emirnamenin en çok İskele’yi etkilediğini, mevcut emirnamenin İskele’yi bitirdiğini açıkladı.

Sadıkoğlu çözüm olarak ise emirnamenin hiç geçmemesini, belediyelerin katkıları ile hazırlanacak olan imar planının hızlandırılmasını önerdi.

HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ